The Landrovers

The Landrovers kopen oude diesel-aangedreven Land Rover Defenders op en bouwen deze volledig om naar klantwens (in de volksmond staat dit ook wel bekend als refurbishing). Deze nieuwe voertuigen worden vervolgens gebruikt op bijvoorbeeld off-road wegen, een ranch of in de woestijn.

Bij het ombouwen van deze Defenders is eveneens de ambitie om de nieuwe versie zuiniger en met meer vermogen te laten rijden. The Landrovers zijn hierdoor flink bezig met het uitvoeren van tal van ontwikkelingen uit op het gebied van Automotive. De expertise van Hezelburcht kwamen goed van pas bij het onderzoeken van interessante subsidiemogelijkheden ter ondersteuning van de ambities van The Landrovers.

Het project: een volledig elektrische Land Rover Defender

The Landrovers zijn, sinds de oprichting in 2011, uitgegroeid tot een specialist in het opnieuw economisch inzetten van reeds afgeschreven diesel-aangedreven personenauto’s. Het bedrijf is ontstaan vanuit de droom om met een Land Rover Defender een rondreis door Afrika te maken. Later kwam daar de ambitie bij om volledig elektrisch te kunnen rijden en dan wel met zeer goede specificaties. Gelukkig is de Land Rover Defender dan ook zeer geschikt voor elektrificatie, dit vanwege de ladderchassis-constructie. Deze droom heeft vervolgens geleid tot een sterke behoefte naar een commercieel model, waarbij het voertuig op klantbehoefte is te bestellen. Om deze ambitie te verwezenlijken hebben The Landrovers Hezelburcht ingeschakeld bij het opstellen van een WBSO-aanvraag en bij het behalen van een MIT-Haalbaarheidssubsidie. Ook hebben we voor dit project succesvol een SSEB subsidie aangevraagd, specifiek de innovatiesubsidie voor een haalbaarheidsstudie.

Hoe ziet de toekomst eruit?

The Landrovers sluiten niet uit dat het elektrische platform eveneens toegepast kan worden in andere voertuigen met een ladderchassis. Daarnaast zijn ze ook momenteel bezig met de ontwikkeling van andere mobiele toepassingen, waarvoor zij hun eigen ontwikkelde elektrificatieplatform en interface kunnen gebruiken. Bij het onderzoek naar toepassing binnen andere markten ondersteunt Hezelburcht met gerichte subsidiemogelijkheden.

Dankzij de kundige mensen van Hezelburcht worden wij al jaren optimaal ondersteund met subsidies die onze ontwikkelingen mogelijk maken. - Peter Zeisser, oprichter & mede-eigenaar

Hezelburcht kijkt uit naar hoe de plannen van The Landrovers verder zullen uitpakken en welke ontwikkelingen er nog meer in het verschiet liggen!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00