Subsidiekansen voor eHealth innovaties

Voor wie?

Innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en overheden

Voor wat?

ICT-projecten op het gebied van eHealth

Doel

Het stimuleren van initiatieven die zorg en ICT bij elkaar brengen

Neem contact op

De rol van ICT in de zorg neemt steeds meer toe. De grote hoeveelheid initiatieven en ondernemers op het gebied van zorg en ICT creëren momentum voor een grootschalige doorbraak. Er worden veel nieuwe oplossingen ontwikkeld en steeds meer van deze ontwikkelingen bereiken de markt. Het subsidie- en financieringslandschap speelt steeds beter in op de problemen specifiek voor de zorgmarkt.

Subsidies voor eHealth innovaties

Om u een beeld te geven van de kansen op het gebied van eHealth voor mkb’ers en zorgorganisaties, hebben wij de voornaamste subsidie- en financieringsmogelijkheden in kaart gebracht. In de onderstaande tabellen vindt u relevante subsidies voor een haalbaarheidsstudie, onderzoek & ontwikkeling en implementatietrajecten. Hierbij maken wij een onderscheid tussen regionale regelingen, nationale regelingen die zich richten op de Nederlandse markt en Europese regelingen.

Haalbaarheidsstudie

Een haalbaarheidsstudie brengt de technische en commerciële risico’s in kaart. De voornaamste activiteiten zijn deskstudies.

Onderzoek & ontwikkeling

Onderzoek & ontwikkelingsprogramma’s richten zich op het ontwikkelen van een prototype en het uitvoeren van testen ten behoeve van het aanbrengen van technische verbeteringen.

Niveau Instrument
Regionaal Operationele Programma’s, MIT, LimburgMakers, MRE Stimuleringsfonds, VIA-regeling
Landelijk MIT, Fonds NutsOhra, SBIR, IPC, Innovatiefonds MKB+, ZonMw Preventieprogramma, NWO (NWA Open Route Consortia, Open Competitie voor Digitalisering, Maatschappelijk Verantwoord Innoveren, Ontwerpen voor publieke waarden in een digitale wereld, Digital Society – de geïnformeerde burger), Stimuleringsregeling Wonen en Zorg, ZonMw Hart voor Duurzame zorg
EU Interreg, Eurostars, Horizon Europe

Implementatie

Wanneer met een prototype het product en bijbehorend zorgproces is onderzocht, kan worden opgeschaald. Ook voor deze fase zijn er enkele regelingen beschikbaar.

Niveau Instrument
Regionaal Operationele Programma’s
Landelijk Innovatiefonds MKB+, ZonMw Veelbelovende Zorg, Beleidsregel NZA Innovatie, Health Impact Bond / Social Impact Bond, Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)
EU SME Instrument, Active & Assisted Living, Fast Track to Innovation

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer informatie of de mogelijkheden bespreken voor eHealth innovaties? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw eHealth innovatie? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00