Fast Track to Innovation (FTI)

Voor wie?

Samenwerkende bedrijven die de Europese markt willen betreden

Voor wat?

De ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of processen

Subsidiebijdrage

Maximaal € 3 miljoen per samenwerkingsproject

Subsidieadvies of -ondersteuning

Het Europese innovatieprogramma Fast Track to Innovation (FTI), onderdeel van Horizon 2020, financiert marktgerichte projecten waarin het bedrijfsleven de hoofdrol speelt. De regeling heeft tot doel om de tijd tussen de totstandkoming van de innovatie en de daadwerkelijke productlancering te verkleinen.

De regeling werkt, in tegenstelling tot veel Europese programma’s, niet met vooraf bepaalde thema’s. Wel moeten de samenwerkingsprojecten bijdragen aan de Horizon 2020 prioriteiten van de Europese Unie: het versterken van het industrieel leiderschap en/of het leveren van een positieve maatschappelijke impact.

Internationale samenwerking

Samenwerkende bedrijven die de Europese markt willen betreden met een innovatief product, dienst of proces komen in aanmerking voor FTI subsidie. Subsidie is beschikbaar voor pilots, proeftuinen, validatie van bedrijfs- en ondernemingsplannen, standard-setting en pre-normatief onderzoek.

Een project moet uitgevoerd worden door een Europees consortium, waarbinnen het bedrijfsleven de meerderheid vormt. Deelname van universiteiten, onderzoekscentra en publieke partijen is mogelijk, mits ze een belangrijke rol in de commercialisatie spelen. De samenwerking moet uit drie tot vijf bedrijven, kennisinstellingen of publieke organisaties bestaan, afkomstig uit minstens drie verschillende EU-lidstaten of geassocieerde landen*.

Fast Track to Innovation subsidievoordeel

De maximale subsidie voor een samenwerkingsproject bedraagt € 3 miljoen. Projectaanvragen met een omvang van € 1 à € 2 miljoen zijn echter het meest kansrijk. De individuele subsidiebijdragen verschillen per entiteit. Het maximale subsidiepercentage voor bedrijven (mkb- en grootbedrijf) bedraagt 70%. Voor entiteiten zonder winstoogmerk bedraagt het subsidiepercentage 100%.

Aanvraag indienen?

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend en worden beoordeeld volgens het tenderprincipe. De laatste cut-ff date voor 2020 vond plaats op 27 oktober 2020. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe cut-off dates voor 2021? Houd deze pagina of onze nieuwspagina goed in de gaten. Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om de nieuwste subsidiekansen in uw mailbox te ontvangen.

Wenst u meer informatie of heeft u interesse in deze regeling? Graag onderzoeken onze specialisten de mogelijkheden vanuit Fast Track to Innovation binnen uw organisatie. Wij hebben ruime ervaring met Europese subsidieaanvragen en de begeleiding daarvan. We kunnen ondersteunen in alle fasen van het subsidietraject. Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

*Horizon 2020 geassocieerde landen: IJsland, Noorwegen, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Republiek Macedonië, Montenegro, Servië, Turkije, Israël, Moldavië, Zwitserland, Faro eilanden, Ukraine, Tunesië, Georgië en Armenië.

contact

Wilt u meer weten over Fast Track to Innovation? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: