Mijn Hezelburcht Menu

AAL regeling

Ouderen van vandaag leven langer, zijn veel actiever en willen zo lang mogelijk zelfstandig en onafhankelijk blijven. Daarom stimuleert het Europese subsidieprogramma AAL (Active & Assisted Living) de ontwikkeling van ICT instrumenten, die bijdragen aan het oplossen van vraagstukken op het gebied van vergrijzing. Binnen het AAL programma werken verschillende Europese landen en Canada samen om oplossingen te vinden voor onder andere de stijgende zorgvraag van de vergrijzende samenleving.

Het doel van AAL Programme

Het doel van AAL is om door middel van ICT oplossingen de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. Mensen moeten in staat zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en beslissingen te kunnen nemen. Het programma stimuleert het bedrijfsleven om te investeren in het ontwikkelen van producten, diensten en systemen. Hierbij staan een aantal thema’s centraal zoals gezondheid, veiligheid, vrijetijdsbesteding, mobiliteit, huishouding en sociale interactie.

Aanvragen AAL subsidie

Jaarlijks wordt een subsidiebedrag van € 45 miljoen beschikbaar gesteld binnen dit publiek-private programma. Internationale consortia kunnen een aanvraag indienen, waarbij het bedrijfsleven (met name het MKB) en de gebruikers betrokken zijn. De AAL procedure kent twee fases (twee-traps aanvraag). Een centrale Europese fase: in de eerste fase dienen internationale consortia een gezamenlijk projectvoorstel in via het centrale AAL elektronische invoersysteem. Uw project wordt door internationale teams van experts beoordeeld. Daarna nodigt ZonMw Nederlandse partners uit om een aanvraag in te dienen. De beschikbare budgetten verschillen dan ook per land.

De 2019 call is inmiddels gesloten. Onlangs heeft AAL-Europe meer gepubliceerd over de 2020 call. Meer informatie volgt, verwacht wordt dat de deadline weer eind mei is. Houdt onze website in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wilt u uw project direct toetsen op subsidiemogelijkheden? Neem contact op!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over het AAL programma? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00