Logoclicks B.V.

In Nederland krijgen naar schatting jaarlijks 160.000 mensen te maken met een vorm van hersenletsel als gevolg van onder andere een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Dit hersenletsel heeft in bepaalde gevallen de aandoening afasie tot gevolg. Deze stoornis heeft invloed op het spreken, luisteren, lezen en schrijven en beperkt de dagelijkse communicatie tussen mensen.

Innovatief eHealth project

Logoclicks B.V., gevestigd in Rotterdam, ontwikkelt een online therapieplatform voor mensen met afasie. Onder begeleiding van professionele logopedisten kunnen mensen met afasie veel vaker en intensiever oefenen met maatwerkopdrachten waarmee een deel van de communicatievaardigheden verbeterd wordt.

Om de online behandeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel, specifiek afasie, effectief op online wijze te kunnen behandelen, onderzoekt Logoclicks de mogelijkheden voor een gevalideerd online logopedieplatform. Op basis van actueel wetenschappelijk onderzoek en innovatieve leermethoden geeft Logoclicks inhoud en vorm aan het platform. Het eHealth platform biedt een behandelingswijze waarbij patiënten in hun eigen tempo, op een locatie naar keuze, met gepersonaliseerde oefeningen kunnen werken aan het herstel.

MIT haalbaarheidsinstrument

In samenwerking met de subsidieadviseurs van Hezelburcht, ontving Logoclicks B.V. voor het project subsidie vanuit het haalbaarheidsinstrument van de MIT. Door deze baanbrekende eHealth innovatie kan Logoclicks in de toekomst een significante bijdrage leveren aan het verbeteren van de communicatieve vaardigheden van mensen met afasie, waarbij participatie in de maatschappij centraal staat.

Innovatieve eHealth oplossingen vragen om veel onderzoek en investeringen voor een markt die nog volop in ontwikkeling is. Overheidssubsidies helpen om deze initiële drempel over te komen en innovaties op het gebied van eHealth te versnellen. We zijn zeer te spreken over onze samenwerking met Hezelburcht. De consultants hebben naast een brede subsidiekennis een gedegen vaktechnische kennis. Hierdoor kunnen ze met relatief weinig input een kwalitatief sterke subsidieaanvraag opstellen. Aangezien de consultants veel werk voor ons uit handen namen, konden wij ons blijven focussen op de eHealth innovatie zelf! - Jan Pons, Logoclicks B.V.

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00