SIDN fonds

Voor wie?

Innovatieve ondernemers

Voor wat?

Internetprojecten en -ideeën

Subsidiebijdrage

Tot € 10.000,- (Pioniers – veelbelovend idee)

Meer informatie

Het internet speelt een cruciale rol in onze maatschappij. Wie kan zich nog een wereld indenken zonder het web? Het internet heeft een wereld aan mogelijkheden geopend voor innovatieve ondernemers. Echter heeft het internet ook een keerzijde. Dankzij het vrije en open karakter is de informatie op het web ook kwetsbaar. Het SIDN fonds zet zich in voor oplossingen die de veiligheid, stabiliteit van en het vertrouwen in internet garanderen.

Centrale doelstellingen

Het SIDN fonds streeft naar een sterk internet voor iedereen. Ze doen dit door vernieuwende internetprojecten en -ideeën van ondernemers te ondersteunen. De projecten dienen zich te richten op de volgende doelstellingen:

 • Versterking van het internet
  Binnen deze pijler staan projecten gericht op het realiseren van een open, vrij en toegankelijk internet voor iedereen centraal. Denk hierbij aan innovatieve toepassingen van digitale technologie en hard- en software die het internet versterken.
 • Empowerment van de gebruiker
  Deze pijler is bedoeld voor projecten die zich richten op het vergroten van kennis en vaardigheden van internetgebruikers, bijvoorbeeld bij kinderen. Door de bewustwording over internet en de kennisvaardigheden te verbeteren, kan het internet vrijer en veiliger worden gebruikt.
 • Tech for Good
  Tot slot staat in de laatste pijler de stimulatie van innovatief en creatief gebruik van internet centraal. Hieronder vallen projecten die baanbrekende oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken op bijvoorbeeld het terrein van duurzaamheid en zorg.

Calls SIDN fonds

Momenteel is de volgende oproep open:

 • Pioniers – veelbelovend idee (doorlopend aanvragen)
  U kunt een aanvraag indienen voor projecten in de idee-fase voor Pioniers – veelbelovend idee. Vanuit deze oproep kunnen ondernemers een bijdrage krijgen tot € 10.000,- om een idee uit te werken tot een demo, pilot of experimenteel ontwerp met behulp van een professioneel team. Deze oproep is doorlopend open voor aanvragen.

Het fonds stelt ieder jaar twee calls open voor innovatieve internetprojecten en één call voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van het SIDN fonds voor uw organisatie? Of bent u benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn? Onze ICT specialisten helpen u graag verder. Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over het SIDN fonds? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: