SIDN fonds

Het internet speelt een cruciale rol in onze maatschappij. Wie kan zich nog een wereld indenken zonder het web? Het internet heeft een wereld aan mogelijkheden geopend voor innovatieve ondernemers. Echter heeft het internet ook een keerzijde. Dankzij het vrije en open karakter is de informatie op het web ook kwetsbaar. Het SIDN fonds zet zich in voor oplossingen die de veiligheid, stabiliteit van en het vertrouwen in internet garanderen.

Centrale doelstellingen SIDN fonds

Het SIDN fonds streeft naar een sterk internet voor iedereen. Ze doen dit door vernieuwende internetprojecten en -ideeën van ondernemers te ondersteunen. De projecten dienen zich te richten op de volgende doelstellingen:

 • Versterking van het internet
  Binnen deze pijler staan projecten gericht op het realiseren van een open, vrij en toegankelijk internet voor iedereen centraal. Denk hierbij aan innovatieve toepassingen van digitale technologie en hard- en software die het internet versterken.
 • Empowerment van de gebruiker
  Deze pijler is bedoeld voor projecten die zich richten op het vergroten van kennis en vaardigheden van internetgebruikers, bijvoorbeeld bij kinderen. Door de bewustwording over internet en de kennisvaardigheden te verbeteren, kan het internet vrijer en veiliger worden gebruikt.
 • Tech for Good
  Tot slot staat in de laatste pijler de stimulatie van innovatief en creatief gebruik van internet centraal. Hieronder vallen projecten die baanbrekende oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken op bijvoorbeeld het terrein van duurzaamheid en zorg.

Calls SIDN fonds

Momenteel staat de volgende oproep open:

 • Pioniers – veelbelovend idee (doorlopend aanvragen)
  Projecten in de idee-fase kunnen doorlopen een aanvraag indienen voor Pioniers – veelbelovend idee. Hierbij krijgen ondernemers een bijdrage tot € 10.000,- om het idee uit te werken, tot een demo, pilot of experimenteel ontwerp, door een professioneel team.

Het fonds stelt ieder jaar twee calls open voor innovatieve internetprojecten en één call voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Houdt onze website in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wilt u direct meer weten over de subsidiemogelijkheden van het SIDN fonds voor uw organisatie? Onze ICT specialisten helpen u graag verder.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over het SIDN fonds? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00