Voldoet uw kantoor al aan de energielabel-C-verplichting?

Volgens de laatste cijfers voldoet meer dan de helft van de kantoren nog niet aan de energielabel-C-verplichting. Dit terwijl over anderhalf jaar, per 1 januari 2023, kantoren minimaal energielabel C moeten hebben. De groei van het aantal kantoren met dit energielabel of een energielabel A of B is het afgelopen jaar afgezwakt. Voldoet uw kantoor nog niet aan de vereisten? U heeft nog anderhalf jaar om hier verandering in te brengen. Ontdek in dit artikel met welke subsidieregelingen u de verduurzaming van uw kantoorpand(en) kunt versnellen.

Huidige stand van zaken energielabel-C-verplichting

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 65.000 kantoren die aan de label-C-verplichting moeten voldoen. Kleine kantoren en monumenten zijn uitgesloten van de verplichting. Van dit aantal heeft ongeveer 40% nu het energielabel C of beter. Ongeveer 12% heeft energielabel D of slechter en voor de overige 48% van de kantoren is nog geen energielabel geregistreerd. Ruim 60% voldoet hiermee dus nog niet aan de verplichting. De grootste winst valt te behalen in de relatief kleine kantoren die binnen deze groep vallen.

energielabel c afbeelding

Bron: RVO

Ook uw kantoorpand verduurzamen?

Er zijn diverse duurzaamheidssubsidies in het leven geroepen om de verduurzaming van gebouwen te stimuleren. Met behulp van fiscale en geldelijke subsidieregelingen kunt u de verduurzaming van uw kantoorpand versnellen en hiermee ook het verkrijgen van een hoger energielabel.

EIA en MIA \ Vamil

Maak slim gebruik van regelingen als de EIA of MIA \ Vamil. De EIA levert fiscaal voordeel op als u investeert in energiebesparende technieken. Met MIA \ Vamil kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Wilt u van het gas af? Duurzame warmte wordt interessant met de ISDE. Ontvang subsidie voor duurzame investeringen zoals een warmtepomp of zonneboiler.

Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

De SDE++ kan ingezet worden voor het produceren van hernieuwbare energie of de toepassing van CO2-reducerende technieken. Denk hierbij aan het opwekken van hernieuwbare elektriciteit middels zonnepanelen of de installatie van E-boilers of warmtepompen.

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

DEI+ is geschikt voor investeringen in energiebesparende technieken, apparaten en systemen. U kunt vanuit deze regeling subsidie ontvangen voor demonstratieprojecten die leiden tot energiebesparing, CO2-reductie of het opwekken van duurzame energie.

Schakel de specialisten van Hezelburcht in

Begin op tijd met de verduurzaming van uw kantoorpand(en) zodat u eind 2022 niet in de knel komt met uw energielabel. Wij adviseren u graag over welke stimuleringsmogelijkheden interessant zijn voor uw verduurzamingsplannen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u ook uw kantoor verduurzamen? Ontdek welke subsidies interessant zijn voor uw duurzaamheidsambities!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00