Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Voor wie?

Alle typen organisaties, van gemeenten tot zorginstellingen en bedrijven

Voor wat?

Investeringen in duurzame manieren van verwarmen

Budget 2023

€ 350 miljoen

Advies over ISDE

Wilt u als organisatie van het gas af? De CV-ketel eruit? Gaat u investeren in een duurzame manier van verwarmen, bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp of zonneboiler? Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) zijn investeringen in duurzame warmte zeer interessant. Met de ISDE subsidie is een investering in dergelijke technieken net zo betaalbaar als een investering in een nieuwe CV-ketel.

Duurzaam verwarmd | ISDE subsidie in 2023

In 2023 is € 350 miljoen beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Daarnaast is er, alleen voor de zakelijke markt, € 30 miljoen voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Voor wie?

De ISDE subsidie is interessant voor alle typen organisaties, van gemeenten tot zorginstellingen en bedrijven. Let op: voor ondernemers, zorgorganisaties en private instellingen moet een aanvraag worden gedaan alvorens een koopovereenkomst is getekend. Na het verkrijgen van de beschikking dient u uw aankoopbewijs vervolgens te overhandigen aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ontdek de mogelijkheden van ISDE subsidie!  

Komt uw investering niet in aanmerking voor ISDE subsidie? Dan zijn subsidieregelingen als de EIA en SDE++ mogelijk interessant.

Wilt u weten wat de ISDE kan betekenen voor uw duurzaamheidsinvesteringen? Neem dan contact op 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: