Energie Investeringsaftrek (EIA subsidie)

Voor wie?

Ondernemers

Wat is het?

Fiscaal voordeel voor energiebesparende technieken

Ontwikkelingsfase (TRL)

9

Subsidiabele investeringen

Bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies

Advies over de EIA

Voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie in hun bedrijf, levert de subsidie EIA (Energie Investeringsaftrek) een fiscaal voordeel op. Niet alleen door besparing van de energiekosten, maar ook omdat ondernemingen minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeven af te dragen.

Energiebesparing en duurzame energie

In 2022 wordt in totaal € 149 miljoen beschikbaar gesteld voor het stimuleren van energievriendelijke bedrijfsmiddelen. Investeringen in bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies die op de Energielijst 2022 staan komen in aanmerking voor subsidie. Bedrijfsmiddelen die niet specifiek op deze lijst staan worden gezien als generiek. Om voor de EIA in aanmerking te komen moeten deze generieke bedrijfsmiddelen voldoen aan energieprestatie-eisen.

Het aanvragen van de EIA subsidie

Een aanvraag moet uiterlijk drie maanden na de daadwerkelijke investering worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen mogen het hele jaar door worden ingediend. Na het aanschaffen van een bedrijfsmiddel dat minimaal € 2.500,- heeft gekost, mag naast de gebruikelijke afschrijving 45,5% extra in mindering worden gebracht op de fiscale winst.

Wilt u direct weten of uw investering in aanmerking komt? Bekijk de hoofdstukken en doe vrijblijvend de investeringscontrole!

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van de Energie Investeringsaftrek voor uw organisatie? Neem contact op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via het formulier onderaan deze pagina.

contact

Heeft u advies nodig over de EIA? Of wilt u meer informatie? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: