Energie Investeringsaftrek (EIA subsidie)

Voor wie?

Ondernemers

Wat is het?

Fiscaal voordeel voor energiebesparende technieken

Ontwikkelingsfase (TRL)

9

Subsidiabele investeringen

Bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies

Advies over de EIA

Voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie in hun bedrijf, levert de subsidie EIA (Energie Investeringsaftrek) een fiscaal voordeel op. Niet alleen door besparing van de energiekosten, maar ook omdat ondernemingen minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeven af te dragen.

Wat komt er in aanmerking voor EIA subsidie?

Investeringen in bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies die op de Energielijst 2024 staan komen in aanmerking voor subsidie. Bedrijfsmiddelen die niet specifiek op deze lijst staan worden gezien als generiek. Om voor de EIA in aanmerking te komen moeten deze generieke bedrijfsmiddelen voldoen aan energieprestatie-eisen. Bekijk de mogelijkheden per categorie:

Vraag EIA subsidie aan in 2024

Er is in 2024 in totaal € 259 miljoen beschikbaar voor energievriendelijke bedrijfsmiddelen. Een aanvraag moet uiterlijk drie maanden na de daadwerkelijke investering worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen mogen het hele jaar door worden ingediend. Na het aanschaffen van een bedrijfsmiddel dat minimaal € 2.500,- heeft gekost, mag naast de gebruikelijke afschrijving 40% extra in mindering worden gebracht op de fiscale winst.

Check of uw bedrijfsmiddel in aanmerking komt

Wilt u direct weten of uw investering in aanmerking komt? Laat uw informatie achter in het formulier of neem direct contact op. Bel naar 088 495 20 00 of mail info@hezelburcht.com.

contact

Heeft u advies nodig over de EIA? Of wilt u meer informatie? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: