MIA \ Vamil

Voor wie?

Belastingplichtige bedrijven

Budget

€ 139 miljoen

Voor wat?

Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

Subsidie aanvragen?

Doorlopend

Door middel van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) kunnen ondernemers fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken.

Het fiscale voordeel

In 2021 wordt er in totaal € 139 miljoen vrijgemaakt voor het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Hiervan is € 114 miljoen budget voor MIA en € 25 miljoen voor Vamil beschikbaar gesteld. Alle middelen die zijn opgenomen op de Milieulijst 2021. komen in aanmerking voor de MIA \ Vamil. Voor de MIA geldt dat de investeringsaftrek maximaal 36% bedraagt. Het exacte percentage is afhankelijk van de categorie waar de investering toe behoort. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of langzaam ondernemers afschrijven mag zelf worden bepaald. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% moet dan regulier worden afgeschreven. Over het jaar dat er meer wordt afgeschreven hoeven ondernemers minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

De milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen worden in de Milieulijst aangeduid met een code. Deze code begint met een letter van a t/m g en staat voor een bepaald subsidiepercentage. De lijst en codes wijzigen ieder jaar. Het kan zijn dat een subsidiepercentage veranderd of voorwaarden worden aangepast.

Aanvragen MIA of Vamil

Heeft u onlangs geïnvesteerd of gaat u investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Wilt u direct weten of deze investering in aanmerking komt voor fiscaal voordeel vanuit MIA of VAMIL?  Bekijk de hoofdstukken van MIA \ VAMIL en doe vrijblijvend de investeringscontrole!

Uiterlijk drie maanden na de investering moet de aanvraag digitaal worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen mogen het hele jaar door worden ingediend.

Wilt u direct een specialist spreken en de mogelijkheden bespreken voor uw organisatie? Laat uw gegevens achter, dan benaderen wij u voor een kennismaking!

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bedankt voor uw interesse in een kennismaking! Wilt u ons iets meer informatie geven over uw investering? Dan neemt de juiste specialist direct contact op voor de mogelijkheden! Wilt u gelijk geholpen worden? Bel dan naar: 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de fiscale voordelen van MIA \ Vamil

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00