STRIJP-T gebouw TQ

Vanaf 1916 heeft elektronicaconcern Philips huisvesting gevonden in het Eindhovense stadsdeel Strijp. Het industriepark groeide met Philips mee en kreeg uiteindelijk de naam Strijp-S. Een nieuw gedeelte in het bedrijventerrein kreeg de naam Strijp-T, daarna volgde ook nog Strijp-R.

Vanaf 1990 trok Philips zich steeds meer terug uit Eindhoven. Uiteindelijk, met het vertrek van het concern, kreeg het industriepark een nieuwe bestemming. Hierdoor zijn vanaf 2000 de oude fabrieksgebouwen omgetoverd tot woningen of verzamelgebouwen voor bedrijven. Op dit moment barsten Strijp-S en Strijp-T van de creatieve ontwikkelingen, evenementen en innovatieve bedrijven.

Renovatie tot duurzaam verzamelgebouw

Op het dynamische Strijp-T staan verschillende unieke en iconische gebouwen. Een mooi voorbeeld daarvan is gebouw TQ. Met ruim 40.000 m2 vloeroppervlak is dit verreweg het grootste gebouw op Strijp-T. Het oude gebouw is volledig gerenoveerd en slim ingedeeld om ervoor te zorgen dat bedrijven hier een ruimte kunnen huren. Het gebouw, de omgeving, de ligging en bereikbaarheid zorgen ervoor dat veel groeiende en ambitieuze organisaties hier gevestigd willen zitten en elkaar zullen inspireren.

Een belangrijk aspect waar rekening mee is gehouden tijdens de renovatie is duurzaamheid. Grotere maar ook kleinere bedrijven vinden het tegenwoordig belangrijk om duurzaam te ondernemen. Er zijn daarom veel maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat het gebouw duurzaam is. Denk hierbij aan energiebesparende maatregelen zoals isoleren en energieopwekkende maatregelen zoals zonnepanelen.

gebouwTQ

Businesscase EIA, MIA en SDE

Voor investeringen in energiebesparende en milieuvriendelijke technieken is gebruik gemaakt van fiscaal voordeel via de instrumenten Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA). Om het gebouw te voorzien van duurzame energie is er een zonnepanelen-installatie geplaatst, waarbij SDE+ subsidie een vergoeding biedt voor de hoeveelheid opgewekte energie.

Hezelburcht ondersteunt

Door ondersteuning van onze specialisten en een goede samenwerking hebben de investeringen geleidt tot een interessante businesscase. Als gevolg van de vele duurzaamheidsmaatregelen heeft RVO gebouw TQ gekenmerkt als voorbeeld-duurzaamheidsproject.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00