Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+)

De SDE+ stimuleert bedrijven en (non-)profit instellingen om duurzame energie te produceren. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie over een periode van acht, twaalf of vijftien jaar. Hoeveel subsidie u kunt krijgen is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid energie die u gaat produceren. De populaire SDE+ regeling zou in 2019 haar laatste openstelling kennen, maar vanwege de stikstofproblematiek en negatieve transportindicaties kwam er in 2020 een extra ronde.

Meer info over de SDE+?
of bel direct naar: 088 495 20 00

Meerwaarde van onafhankelijk adviseur

Waarom zou u een onafhankelijk adviseur inschakelen met een fixed fee? Uw zon-PV leverancier neemt de SDE+ aanvraag toch al op in uw offerte? Hezelburcht heeft een ander belang; úw belang. Een aantrekkelijke businesscase voor uw project is onze doelstelling!

Casus met rekenvoorbeeld

Onderstaande casus schetst dat een verschil in basisbedrag van € 0,001 over 15 jaar kan zorgen voor ruim € 14.000,- gemist voordeel bij een zon-PV businesscase met een omvang van 1.000 kWp.

  • Geïnstalleerd vermogen: 1.000 kWp
  • Maximale subsidiabele jaarproductie: 950.000 kWh
Fase:12
Basis bedrag zon-PV €               0,090  €             0,091
Voordeel per jaar €            27.930 €           28.880
Voordeel over 15 jaar €          418.950 €        433.200
Slagingskans:95%90%

Indienen, wat wordt uw strategie?

De regeling opent in verschillende fases waarbij de vergoeding per fase toeneemt. De vergoeding wordt naarmate u langer wacht hoger, maar de kans dat het budget wordt overschreden neemt hierdoor ook toe. Een goede indienstrategie is belangrijk voor de businesscase.

Onze werkwijze

Om aanspraak te kunnen maken op de regeling moet u aan uiteenlopende eisen voldoen, zoals vergunningen, doorlaatwaarden van aansluitingen en exploitatieberekeningen. Om er zeker van te zijn dat u geen gelden misloopt en voldoet aan de regels, neemt Hezelburcht het gehele traject (zie onderstaande flowchart) graag voor u uit handen.

Tijdens een intakegesprek bespreken wij uw SDE+ project. Aan de hand van uw informatie passen wij onze markt- en risicoanalyse toe. Hieruit omschrijven wij uw indienstrategie, waarbij wij de opbrengsten en slagingskansen van verschillende strategieën inzichtelijk maken. In overleg verzorgt Hezelburcht vervolgens de verdere afhandeling. Bij een positieve toekenning verzorgt Hezelburcht de inschrijving van de installatie bij de betreffende instanties en verzorgt de uitbetaling van de subsidie.

Subsidie aanvragen?

De SDE+ subsidie gesloten. U kunt nog wel gebruik maken van de SDE++ subsidieregeling. Interesse? Neem contact op voor meer informatie over SDE++ of andere mogelijkheden.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de SDE+? Neem tijdig contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Graag berekenen wij uw businesscase!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00