Subsidies voor softwareontwikkeling en ICT innovaties

Wanneer binnen een project sprake is van software en innovatie, komt dit al gauw in aanmerking voor verschillende subsidieregelingen. Opvallend is dat subsidieregelingen veelal gericht zijn op mkb-ondernemers. Zeker wanneer ICT wordt toegepast in overschrijdende topsectoren als Life Sciences, Health & Food of High Tech Systems & Materials (HTSM), zijn er diverse mogelijkheden denkbaar. Desondanks zijn er ook diverse subsidiekansen voor projecten omtrent softwareontwikkeling en innovatie voor grootbedrijven. Enkele interessante voorbeelden hiervan zijn onder andere SBIR subsidie, Horizon 2020 subsidie en ITEA3 subsidie.

Meerwaarde van een subsidieadviesbureau

Het Ondernemersplein, een initiatief van de Kamer van Koophandel, RVO, de Belastingdienst, het CBS, RDW en het UWV, bevestigt de toegevoegde waarde van een intermediair met de stelling dat de ervaring en expertise van een subsidie-adviseur: “de kans op toekenning van subsidie vergroot” (Ondernemersplein, 2018).

Deze toegevoegde waarde wordt opnieuw duidelijk bij de recent gepubliceerde rangschikking van de MIT R&D samenwerkingsprojecten. Van de in totaal 130 gerangschikte aanvragen bij het landelijke loket van de RVO, is Hezelburcht verantwoordelijk voor de best beoordeelde nummer 1 aanvraag uit deze lijst. Daarnaast waren wij in 2018 de grootste aanvrager bij Stimulus inzake MIT Haalbaarheidsonderzoeken in Zuid Nederland, met mooie toekenningen als gevolg.

WBSO ICT: ontwikkelingen vragen om adviespartij 

Een trend die zich vorig jaar voordeed omtrent het strenger beoordelen van WBSO subsidieaanvragen – met softwareontwikkeling als zwaartepunt – heeft voor teleurstellingen en paniek gezorgd bij ondernemend Nederland. Bij vele ondernemers was er sprake van een afname in het aantal toegekende S&O-uren of zelfs volledige WBSO afwijzingen. Specialist Nils Kooijman schreef hier eerder een opinieartikel over.

Tegen deze ontwikkelingen in heeft Hezelburcht organisatie breed meer S&O-uren ingediend én toegekend gekregen dan eerder tevoren. Een mooi resultaat van ons team van specialisten. Weliswaar volgde een toekenning soms pas na beantwoording van aanvullende vragen om RVO te overtuigen (WBSO vragenbrief), ofwel door het succesvol voeren van een bezwaarprocedure.

WBSO slechts startpunt voor aanvullende subsidiekansen

De WBSO is ongetwijfeld de meest bekende subsidieregeling in het kader van softwareontwikkeling onder ondernemers. Voor ons vormt deze regeling echter slechts het begin. De gesprekken rondom de WBSO gebruiken wij voor advisering over zowel bekende als minder bekende subsidieregelingen. Waarom niet alle subsidiemogelijkheden inventariseren? Dit kunnen regelingen zijn op zowel regionaal, nationaal als Europees niveau, afhankelijk van actuele projecten. Vanuit onze specialistische teams naast ICT, waaronder Sustainability, Life Sciences, Health & Food, High Tech en Chemie kunnen wij uw organisatie bovendien over de volledige breedte adviseren.

Een recent voorbeeld hiervan is de SBIR fase II die is aangevraagd en toegekend voor onze relatie BitSensor. Zij ontvangen tot € 150.000,- subsidie voor het ontwikkelen van een cybersecurity technologie ten behoeve van het inzichtelijk maken van de grootte, locatie en frequentie van cyberaanvallen. Met de technologie kunnen ze cyber attacks binnen maar liefst vijftig milliseconden onschadelijk maken. Bekijk hier de showcase!

Ondersteuning bij subsidies? Softwareontwikkling & ICT expertise

Onze ICT specialisten weten als geen ander uw innovatieve projecten en activiteiten te koppelen aan de juiste subsidies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor aanvullende informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op voor aanvullende informatie of een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00