Grendel Games B.V.

Begonnen vanuit een fascinatie voor games, startten Tim Laning en Jan-Jaap Severs in 2003 met Grendel Games. Ondertussen is het bedrijf flink uitgegroeid en zijn de twee eigenaren samen met hun team bezig om serious gaming toegankelijker te maken.

Bekende, succesvolle en award winnende games die Grendel Games heeft ontwikkeld zijn onder andere “Gryphon Rider”, “Underground” en “Garfield vs Hotdog”. De gamer wordt nieuwe kennis bijgebracht, zoals het leren rekenen of het leren omgaan met maatschappelijke problemen. Belangrijk hierbij is het enthousiasmeren en begeleiden bij positieve gedragsveranderingen. Dit is niet eenvoudig en maakt Grendel Games dan ook een van de meest innovatieve en succesvolle game-studios van dit moment.

Hezelburcht begeleidt diverse subsidietrajecten voor Grendel Games. Naast de jaarlijkse WSBO subsidie, die onder andere is aangevraagd voor de ontwikkeling van bovenstaande games, vroegen we recentelijk succesvol de Partners voor Water, MIT en VIA subsidies aan.

Samenwerking Vitens voor ‘Water Battle’

In samenwerking met Vitens N.V. heeft Grendel Games een game ontwikkeld die gebruikers op een leuke manier, meer bewust maken van dagelijks waterverbruik. Het stijgende waterverbruik en de aanhoudende droogte vergt veel van onze waterreserves en brengt veel kosten met zich mee. In pilots die zijn ondernomen in Leeuwarden speelden scholieren het spel in competitievorm met andere scholen, buurten en wijken. Door spelvorm en educatief te combineren, gaan kinderen bewuster om met waterverbruik en spoorden zij zelfs hun ouders aan. De pilots in Leeuwarden hebben tot significante waterbesparingen geleid; dit werd naast bewustwording dan ook een aanvullende doelstelling die middels functionaliteit in de game verder opgenomen moest worden.

Prachtige subsidietoekenning, ondanks unieke invalshoek

Hezelburcht adviseerde Grendel Games om de mogelijkheden voor de Water Battle binnen de Partners voor Water regeling te onderzoeken. De subsidieregeling voor Waterveiligheid en Waterzekerheid Stedelijke Delta’s stimuleert de inzet van vernieuwende en innovatieve projecten. Projecten zijn vooral gericht op kennis en kunde ten behoeve van waterveiligheid en waterzekerheid in stedelijke delta’s en toeleverende systemen in het buitenland. Hoewel RVO doorgaans binnen de regeling enkel infrastructurele projecten subsidieert, bleken ze dit project erg interessant te vinden en te belonen met een mooie toekenning.

Opschalen van Water Battle

Grendel Games en Vitens willen het project verder uitrollen n.a.v. hun succes in Leeuwarden en zodoende opschalen naar een regio die nog meer inzicht gaat geven, met als uiteindelijke doel om de game uit te rollen wereldwijd. In samenwerking met lokale partner Thames Water gaan ze een grootschalig pilotproject ondernemen, met als doel het consumptieverbruik van kraanwater te verminderen en de piekvraag te nivelleren.

Wij zijn door de consultants van Hezelburcht uitstekend begeleid in alle facetten van de subsidieaanvraag. Vooral de proactieve houding in de vorm van het aandragen van mogelijkheden voor onze projecten kunnen we erg waarderen, omdat Hezelburcht een gedegen kennis van onze projecten heeft weten zij veelal kansen uit onverwachte hoek aan te dragen. Hierdoor krijgen wij niet alleen de mogelijkheid om projecten met een bredere scope of versneld uit te voeren, maar kunnen wij ons vooral ook volledig toeleggen op de projecten en het ontwikkelen van seriously entertaining games. - Anne Draaisma - Art director Grendel Games


De kennis en ervaring van de (on)mogelijkheden binnen het subsidielandschap in combinatie met de professionele full-service ondersteuning die Hezelburcht biedt, maakt hen een ideale samenwerkingspartner voor onze innovatieve projecten. - Jan-Jaap Severs, mede-eigenaar en directeur van Grendel Games


Grendel Games is een onwijs leuke serious gameontwikkelaar waar ik graag heel graag voor werk. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat we de afgelopen jaren een toenemend aantal kansen hebben kunnen identificeren om Grendel Games financieel ondersteund te krijgen in de veelal maatschappelijk betrokken, maar vooral ook leuke projecten die zij ondernemen! - Danny van Zanten - Senior Consultant IT & Innovatie Hezelburcht

MIT subsidie voor de ontwikkeling van een generiek platform voor serious games

Grendel Games wilde met de MIT subsidie de technische en economische haalbaarheid bepalen van de ontwikkeling van een generiek platform om de, tot voorheen onbenutte potentie van serious games, breed te vermarkten. Op deze manier moet het mogelijk worden om de doelstellingen van deze games op maatschappelijk gebied, denk aan obesitas preventie of energie- en waterbewustzijn, ook daadwerkelijk op nationale en internationale schaal te realiseren in plaats van uitsluitend voor één enkele opdrachtgever.

VIA subsidie voor de ontwikkeling van robot-chirurgie prototypes

Robot-chirurgie is de toekomst op het gebied van laparoscopisch opereren en heeft zeer veel potentie. Hezelburcht vroeg succesvol VIA subsidie aan voor onderzoek naar en de ontwikkeling van een aantal softwarematige prototypes, waarmee men uiteindelijk de robot-chirurgische markt kan veroveren. De prototypes worden ontwikkeld, zodat men bij het trainen met operatierobots niet langer gebruik hoeft te maken van daadwerkelijk instrumentarium in echte operatiekamers (OK’s). De capaciteit van de OK’s is hierdoor in grotere mate beschikbaar voor daadwerkelijke operaties.

De ICT-adviseurs van Hezelburcht, Danny van Zanten en Casper Burger, helpen ons al jaren op alle mogelijke vlakken bij het aanvragen van diverse subsidies, het beantwoorden van aanvullende vragen van RVO en SNN en de compliance die aan het verkrijgen van subsidies verbonden is. Vooral hun inhoudelijke kennis en het proactief aandragen van regelingen waar wij voor moeten gaan, waardeer ik zeer in onze samenwerking. - Jan-Jaap Severs, mede-eigenaar en directeur van Grendel Games

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00