ITEA3

Information Technology for European Advancement (ITEA)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Commissie stimuleren met het Eureka programma organisaties die marktgerichte R&D uitvoeren. ITEA3 is een Europees strategisch onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van software intensieve systemen en diensten. Met het programma worden bedrijven geholpen bij het versterken van hun internationale concurrentiepositie. Het programma richt zich met name op projecten die aansluiten op de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM).

Voor wie is ITEA3 subsidie?

ITEA3 ondersteunt grootschalige innovaties geïnitieerd uit de industrie. De subsidieregeling is toegankelijk voor Europese samenwerkingsverbanden van bedrijven (grootschalige industrie en mkb). Kennisinstellingen en gebruikersorganisaties (profit en non-profit) kunnen aansluiten, maar zijn geen hoofdaanvrager. Een consortium bestaat uit ten minste twee partners uit de Eureka-landen.

De subsidieregeling stimuleert marktgericht en toegepast onderzoek op het gebied van software intensieve systemen en diensten. Projecten sluiten aan op één of meer van de centrale thema’s:

  • Smart Mobility;
  • Smart Health;
  • Safety and Security;
  • Smart Engineering;
  • Smart Communities;
  • Smart Cities;
  • Smart Industry.

Openstelling eerstvolgende call 2020

Het subsidieprogramma loopt van 2014 tot en met 2021. De regeling opent jaarlijks één keer. Om een beter beeld te krijgen van wat u kunt verwachten, lees hier meer over ITEA3 en de call van vorig jaar.

Voorlopige deadlines call 7

Wat?Wanneer?
Call 7 gaat open7 september 2020
Online ITEA Project Outline Preparation Days 20207-11 september 2020
Deadline indienen van Project Outlines (POs)10 november 2020
Intentieverklaring24 november 2020
Aankondiging welke POs een Full Project Proposal mogen indienen & welke POs niet11 december 2020
Deadline indienen Full Project Proposals15 februari 2021

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ITEA3 en wat de regeling kan betekenen voor uw project? Onze specialisten adviseren u graag over wat er nodig is voor een succesvolle aanvraag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00