Interessante subsidiekansen voor ondernemers uit Oost Nederland met OP-Oost

Komende periode zijn er weer diverse interessante subsidiekansen beschikbaar voor de ondernemers uit het oosten van ons land (Overijssel en Gelderland). Vanuit OP-Oost kunnen mkb-ondernemingen, kennisinstellingen, organisaties en gemeenten gevestigd in de bovenstaande regio’s investeren in de ontwikkeling van nieuwe en duurzame innovaties. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een regeling binnen OP-Oost?

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Subsidiekansen binnen OP-Oost

Er zijn binnen het huidige OP-Oost programma drie interessante regelingen waarvoor uw project mogelijk in aanmerking komt.

Slimme CO2-reductie

Vanaf 1 februari tot en met 1 maart 2021 is er een beperkt budget van 4 miljoen beschikbaar voor duurzame samenwerkingsprojecten in Gelderland. Vanuit deze regeling wordt de ontwikkeling van koolstofarme innovaties gestimuleerd. Projecten (binnen TRL 4 tot en met 8) gericht op bijvoorbeeld het ontwikkelen en uittesten van nieuwe concepten en processen of het demonstreren van innovatieve technologieën kunnen in aanmerking komen voor subsidie. We zoeken graag voor u uit of uw koolstofarme innovatie een match is met Slimme CO2-reductie!

Subsidiebijdrage

Subsidie bedraagt minimaal € 350.000,- en maximaal € 2 miljoen per aanvraag waarbij het subsidiepercentage per subsidieontvanger maximaal 40% van de subsidiabele kosten is. Voor mkb’ers en kennisinstellingen actief in industrieel onderzoek of O&O in een samenwerkingsverband geldt een uitzondering, dan is de subsidie maximaal 50%.

Grote R&D-projecten

Vanuit Grote R&D-projecten is er voor projecten uit Gelderland en Overijssel respectievelijk € 1,5 miljoen en € 1 miljoen beschikbaar. De subsidie wordt aangevraagd door drie of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties, waarvan minimaal één mkb’er die ten minste 30% van de kosten maakt en betaalt.

Wat voor projecten komen in aanmerking?

Projecten moeten gericht zijn op de uitvoering van gezamenlijke experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling. Uw innovatie is algemeen van aard en past binnen één van de sectoren Agrofood, Health en HTSM al dan niet bestaande uit een combinatie van deze sectoren of in combinatie met een ondersteunende sector als ICT, water, creatieve industrie, chemie en maakindustrie.

Subsidiebijdrage

De subsidie bedraagt minimaal € 350.000,- en kan oplopen tot maximaal € 1,5 miljoen waarbij het subsidiepercentage per subsidieontvanger maximaal 40% is van de subsidiabele kosten. Voor kennisinstellingen actief in industrieel onderzoek of O&O in een samenwerkingsverband is dit maximaal 50%. Grote R&D-projecten aanvragen kan vanaf 1 februari tot en met 1 maart 2021!

Contact

REACT-EU

REACT-EU is onderdeel van het herstelprogramma EU Next Generation en heeft als doel het stimuleren van een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de Europese Unie. Vanuit dit programma wordt er extra budget gestoken in de huidige EFRO-programma’s, waaronder OP-Oost 2014-2020. Er wordt ongeveer € 50 miljoen beschikbaar gesteld voor OP-Oost.

Wat voor projecten komen in aanmerking?

De nadruk ligt op investeringen in innovatieve projecten op het gebied van digitalisering en groen, die gaan zorgen voor een veerkrachtig herstel van de economie. Uiteraard wordt er ook nog uitgegaan van de doelstelling van het huidige OP-Oost programma, namelijk het versterken van de concurrentiepositie van Oost-Nederland als innovatieve Europese regio.

Verder ligt er meer nadruk op investeringen in de slimme uitrol van innovatieve technieken en processen op het gebied van digitalisering en groen versnellen, wat gepaard gaat met een snelle en succesvolle marktintroductie. Een belangrijke voorwaarde voor ieder project is dat deze uiterlijk op 31 december 2023 is afgerond.

Wanneer aanvragen?

Vooralsnog staat de eerste openstelling op 1 april 2021 gepland. Uiteraard houden wij u op de hoogte als er meer bekend wordt gemaakt over de eerste openstelling.

Andere regionale programma’s

Ook de EFRO-programma’s van de andere regio’s in Nederland kunnen extra budget vanuit REACT-EU verwachten: Kansen voor West II (West-Nederland),  OP-Zuid (Zuid-Nederland) en OP-Noord (Noord-Nederland). Bent u gevestigd in een van deze regio’s? Onze specialisten onderzoeken graag waar de subsidiekansen liggen binnen uw regio.

Meer informatie

Is het budget van één van de openstellingen al uitgeput of heeft u een deadline gemist? Er zullen in de toekomst nog meer openstellingen, en dus nog meer subsidiekansen, volgen binnen de bovengenoemde programma’s. Plan daarom gerust een vrijblijvende kennismaking in om de mogelijkheden voor uw projectidee te bespreken!

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

EFRO Oost-Nederland
Gerelateerde subsidie EFRO Oost-Nederland
Het EFRO-programma voor de regio Oost zet in het op het versterken van economische groei, vernieuwin...Lees verder

contact

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden deze graag voor u!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00