Mijn Hezelburcht Menu

MOOI subsidie

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 immers met 49% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990 en in 2050 met 95%. Daarom richt de MOOI regeling zich op grootschalige projecten van consortia voor ‘Wind op zee’, ‘Hernieuwbare energie op land’, ‘Gebouwde omgeving’ en de ‘Industrie’.

Persoonlijk advies?
Of bel naar: 088 495 20 00

Voor wie is MOOI subsidie?

Heeft u samen met partners een goed projectidee om drastisch CO2-reductie te realiseren? Maar zoekt u financiering om uw samenwerkingsproject van de grond te krijgen? Samenwerkende partijen kunnen vanaf begin 2020 tot midden april de eerste schetsen van het voorstel indienen bij RVO. De specialisten van Hezelburcht kunnen u hierbij helpen. Ze hebben kennis van de markt en inzicht in de uitdagingen van uw branche. Zij kunnen u daarom goed adviseren en de kans op subsidie vergroten!

Centrale thema’s & budget

Binnen de MOOI subsidie staan vier thema’s centraal. Ieder thema heeft in 2020 een eigen budget:

  • Wind op Zee: budget van € 10,1 miljoen
  • Hernieuwbaar op land: budget van € 10,9 miljoen
  • Gebouwde omgeving: budget van € 27 miljoen
  • Industrie: budget van € 17 miljoen

Belangrijke voorwaarden

  • U moet met uw consortium een innovatieplan voorleggen met daarin SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) opgestelde mijlpalen om de voortgang te kunnen volgen.
  • In uw project moet sprake zijn van een integrale aanpak. Meerdere bedrijven uit de innovatieketen moeten daarom aangesloten zijn bij het project. Dit zijn bij voorkeur organisaties vanuit verschillende disciplines en consortia.

Begin op tijd met de voorbereidingen

Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wacht daarom niet te lang met de eerste stappen en het samenstellen van uw consortium. Hezelburcht kan u ondersteunen van begin tot eind, u leest hier meer over onze dienstverlening. Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie in het algemeen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

De specialisten van Hezelburcht kunnen u helpen bij een kansrijke aanvraag. Interesse in een kennismaking of meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00