MOOI regeling officieel gepubliceerd

Heeft u als organisatie een idee dat past binnen een van de Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma’s (MMIP’s) van de Topsector Energie (TSE)? Afgelopen vrijdag is de MOOI subsidie officieel gepubliceerd. De regeling biedt prachtige kansen voor samenwerkende organisaties.

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) steunt integrale oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. Wij denken graag met u mee hoe u gebruik kunt maken van de nieuwe subsidieregeling MOOI.

Persoonlijke advies
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie

Denkt u te kunnen bijdragen aan de energietransitie? Bedrijven die met andere bedrijven en/of kennisinstellingen samenwerken aan het oplossen van bottlenecks in de transitie naar een CO2-vrije en circulaire samenleving komen in aanmerking voor MOOI subsidie.

Hulp bij matchmaking

Onze sustainability specialisten bezoeken de thema-gebonden netwerkevents en matchmaking bijeenkomsten. Zij weten als geen ander welke organisaties zich momenteel oriënteren om als consortia een aanvraag te realiseren. Als ‘bruggenbouwers’ helpen we u graag bij het vormen van een sterk consortium. Het doel? Een kansrijke aanvraag!

Vooraanmelding is verplicht | deadline 20 april 2020

Let op: als u beroep wilt doen op de MOOI subsidie, moet u uw voorstel vooraf aanmelden, uiterlijk 20 april. In deze verplichte voorronde krijgt u advies van de Adviescommissie MOOI over het projectplan en de voorgestelde samenwerking. De commissie beoordeelt of er aansluiting is met de doelstellingen van de regeling.

€ 65 miljoen | uitputting van budget verwacht

Hoewel er momenteel nog geen subsidieaanvragen kunnen worden ingediend, verwachten onze specialisten veel animo voor de MOOI regeling. De kans is dan ook groot dat het budget dat is gereserveerd voor 2020 en 2021 dit jaar al uitgeput raakt. Ons advies is om dit jaar uw projectaanvraag in te dienen.

Centrale thema’s

MOOI kent vier centrale thema’s waarbinnen een aanvraag moet passen. U leest op deze pagina meer over deze thema’s met bijbehorende subthema’s.

MMIP Budget
Industrie € 17 miljoen
Gebouwde omgeving € 27 miljoen
Hernieuwbare elektriciteit op land € 10,9 miljoen
Windenergie op zee € 10,1 miljoen

Schakel expertise in voor kansrijke aanvraag!

Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wacht daarom niet te lang met de eerste stappen en het samenstellen van uw consortium.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

MOOI subsidie
Gerelateerde subsidie MOOI subsidie
Heeft u samen met partners een goed projectidee om drastisch CO2-reductie te realiseren? Maar zoekt ...Lees verder

Contact

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie in het algemeen? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00