Water, Maritiem & Delta

De positie van Nederland aan de Noordzee levert kansen en voordelen op, waaronder op het gebied van logistiek. Havens zoals Port of Rotterdam worden dan ook niet voor niets gezien als de ‘Gateways to Europe’. Toch zijn we ook overgeleverd aan het water. Een groot deel van Nederland ligt namelijk ver onder de alsmaar stijgende zeespiegel. We kunnen dan ook niet zonder dijken. De Afsluitdijk beschermt ons bijvoorbeeld al ruim 90 jaar tegen overstromingen. Deze relatie met het water heeft ertoe geleid dat we een autoriteit zijn op het gebied van Water-, Maritieme-, en Deltatechnologie. Onze kennis en expertise delen we geregeld met de rest van de wereld. Nationale en Europese subsidieregelingen stimuleren deze uitwisseling en innovatie binnen de sector.

Subsidiekansen voor Water, Maritiem & Delta

Er zijn interessante mogelijkheden voor allerlei organisaties die actief zijn binnen de sector Water, Maritiem & Delta op zowel nationaal als Europees niveau:

  • De MIT-subsidie is bijvoorbeeld een brede regeling die mkb-ondernemingen ondersteuning biedt bij het opzetten van innovatieve projecten.
  • Partners voor Water is voor ondernemers, onderzoeksorganisaties en non-profits die (gezamenlijk) pilotprojecten en haalbaarheidsonderzoeken naar waterzekerheid in het buitenland verrichten. Hierbij gaat het niet alleen om duurzame vaarwegen en havens, maar bijvoorbeeld ook om veilig drinkwater en sanitatie.
  • Ook zijn er regelingen voor het verbeteren en verduurzamen van bijvoorbeeld (binnenvaart)schepen. Denk aan de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB).
  • Het Europese Interreg biedt diverse subsidiekansen voor grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten voor een sterker en duurzamer Europa, waaronder ook in het Noordzeegebied met Interreg NSR.

Naast deze regelingen zijn er nog tal van andere subsidiekansen. Neem contact op om de mogelijkheden voor uw organisatie of project te bespreken.

Ontdek de subsidiemogelijkheden

Bent u bezig met een project, innovatie of onderzoek die een waardevolle bijdrage kan leveren aan de strijd met het water? Onze specialisten hebben veel ervaring met het adviseren en ondersteunen van relaties binnen de sector Water, Maritiem & Delta. Spar met een specialist tijdens een vrijblijvende kennismaking. Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com om een gesprek in te plannen.

Neem contact op voor een kennismaking!

contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00