Partners voor Water

Voor wie?

Ondernemers, onderzoeksorganisaties en ngo’s

Voor wat?

Pilotprojecten en haalbaarheidsonderzoeken gericht op waterzekerheid en -veiligheid in het buitenland

Advies over Partner voor Water

Nederland gaat al jaren de strijd aan met het water. Hierdoor is het land en water onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze kennis van waterbeheer garandeert onze veiligheid; zonder zou Nederland lang geleden al ondergelopen zijn. Als koploper in waterveiligheid en -zekerheid is het belangrijk dat we deze kennis ook met andere landen delen. Daarom is er Partners voor Water. Deze regeling biedt subsidiemogelijkheden waarmee het innovatievermogen op het gebied van waterbeheer gestimuleerd wordt in het buitenland. Zet uw kennis en expertise in middels een haalbaarheidsonderzoek of pilotproject en pak zo wereldwijd wateruitdagingen aan!

Voor wie is Partners voor Water?

Aanvragen kunnen worden ingediend door (samenwerkingsverbanden van) ondernemingen, onderzoeksorganisaties en/of non-gouvernementele organisaties (ngo’s).

Subsidiabele projecten

Er is subsidie aan te vragen voor pilotprojecten of haalbaarheidsonderzoeken binnen de volgende thema’s:

 • drinkwater;
 • sanitatie;
 • waterkwaliteit en waterbeschikbaarheid;
 • duurzame landbouw en voedselproductie;
 • biodiversiteit en water-gerelateerde ecosystemen;
 • klimaatadaptatie, droogte- en overstromingsrisico’s, stroomgebiedsbeheer, weerbare steden;
 • klimaatweerbare waterinfrastructuur, duurzame vaarwegen en havens (activiteiten aan de wal zijn uitgesloten).

Haalbaarheidsonderzoek

 • U doet onderzoek naar de haalbaarheid van een pilotproject die u gaat uitvoeren in het buitenland;
 • U doet onderzoek naar de (technische, financiële en juridische) voorwaarden voor het uitvoeren van een pilotproject; of
 • U doet onderzoek naar de mogelijkheden die bijdragen aan een innovatie (vernieuwing) voor waterveiligheid en waterzekerheid.

Pilotproject

U kunt ook subsidie krijgen voor een pilotproject waarmee u de waterveiligheid en waterzekerheid wilt vergroten/verhogen in het buitenland. U werkt dan aan een nieuw of verbeterd product, technologie, aanpak of dienst die hier een bijdrage aan levert.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen

De subsidiabele kosten bedragen minimaal € 25.000 tot maximaal € 250.000 (haalbaarheidsonderzoek) en € 600.000 (pilotproject). U kunt voor haalbaarheidsonderzoeken maximaal 50% tot 70% van de totale subsidiabele kosten vergoed krijgen. Voor pilotprojecten is dit maximaal 40% tot 60%. De exacte bijdrage hangt af van het type project en type organisatie.

Wanneer Partners voor Water aanvragen?

De aanvraagperiodes tot en met 2025 zijn vastgesteld:

Welk jaar Wanneer
2023
 • 30 juni 2023 tot en met 8 september 2023
2024
 • 19 januari 2024 tot en met 16 februari 2024
 • 5 juli 2024 tot en met 13 september 2024
2025 17 januari 2025 tot en met 14 februari 2025

Vraag Partners voor Water aan

Heeft u een goed projectidee dat bijdraagt aan het waterbeheer in het buitenland? Vraag dan subsidie aan met Partners voor Water. Onze specialisten ondersteunen u graag bij het opstellen van een kansrijke aanvraag. Lees hier hoe zij dit hebben gedaan voor Desolenator en hun project voor het opzetten van een innovatief zuiveringssysteem in India. Neem voor meer informatie over deze regeling en onze dienstverlening contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Wilt u een adviesgesprek inplannen over Partners voor Water? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: