Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB)

Voor wie?

Binnenvaartschippers met duurzaamheidsambities

Voor wat?

Het laten plaatsen van een nieuwe, schone motor of katalysator

De subsidie

Maximaal 40%, tot wel € 400.000 per vaartuig

Vraag subsidie aan

Bent u binnenvaartschipper? En wilt u investeren in een nieuwe, schone motor of katalysator. Maak dan slim gebruik van de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB)! De subsidie kan oplopen tot wel € 400.000 per vaartuig. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor deze subsidie.

Voor wie en wat is SRVB?

Subsidie vanuit de SRVB kan aangevraagd worden door binnenvaartschippers. U komt in aanmerking voor subsidie voor de volgende type motoren: IWP (hoofdmotoren), IWA (hulpmotoren) en NRE (motoren die in de basis niet zijn bedoeld als IWP of IWA, maar hiervoor wel worden toegepast). Op de CESNI-lijst staat specifiek welke motoren in aanmerking komen. Staat een bepaalde motor er niet op? Dan kan deze met een bewijs van certificering toegevoegd worden in de aanvraag. Voor een katalysator komt een type SCR in aanmerking. Het doel is dat u met deze investering de luchtkwaliteit verbetert en de uitstoot van CO2 en stikstof door uw vaartuig vermindert.

Wat deze regeling extra interessant maakt is dat u ook geluiddempende maatregelen kunt meenemen. In dit geval geeft u de aanschaf- en installatiekosten op bij uw subsidieaanvraag. Let wel: deze maatregelen moeten gekoppeld zijn aan de inbouw van de nieuwe motor of katalysator.

De subsidiebijdrage

De subsidie kan oplopen tot maximaal 40% van de investeringskosten en tot € 400.000 per vaartuig. Voor middelgrote ondernemingen kan de subsidie met 10% verhoogd worden en voor kleine ondernemingen zelfs met 20%!

Voorwaarden van SRVB

Er zijn enkele voorwaarden waaraan u en uw aanvraag moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie:

  • U vraagt subsidie aan voor één vaartuig;
  • U vraagt voor niet meer dan 3 vaartuigen per kalenderjaar subsidie aan;
  • De huidige motor is nog onbeschadigd en volledig op het moment van het aanvragen van de subsidie;
  • U heeft een binnenschipcertificaat voor het vaartuig waarvoor u subsidie aanvraagt;
  • Het binnenschipcertificaat is afkomstig uit de Europese Unie of Zwitserland;
  • U blijft minimaal 60 dagen per jaar bedrijfsmatig actief op het Nederlandse vaarwegennet in de twee kalenderjaren na de aanpassing;
  • Voor de inbouw van een stage V motor moet er op het moment van de aanvraag een certificering beschikbaar zijn.

Advies of ondersteuning nodig?

Onze specialisten hebben veel ervaring met het opstellen van kansrijke aanvragen voor bedrijven actief op het gebied van Water, Maritiem en Delta. Zij zorgen ervoor dat u het maximale uit de aanvraag haalt. Zo laat u geen subsidiekans onbenut. Vraag nu een vrijblijvende kennismaking aan met een van onze specialisten via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Bent u benieuwd naar de subsidiekansen van Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB)? Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00