Subsidies voor verduurzaming van industriebedrijven

De Nederlandse industrie moet en wil een belangrijk motorblok zijn in de omvorming naar een duurzame en circulaire economie” is te lezen in het Klimaatakkoord. De oplossing lijkt voor een belangrijk deel te liggen bij ruim 250 grotere industriebedrijven, zij zijn namelijk verantwoordelijk voor meer dan 80% van de hele industriële uitstoot. Grote industriebedrijven kunnen daarom voor verschillende projecten en investeringen aanspraak maken op duurzaamheidssubsidies, van nationaal tot Europees niveau. Ontdek subsidies voor verduurzaming van industriebedrijven:

Subsidiekansen voor verduurzaming van de industrie

De Nederlandse en Europese overheden erkennen dat de transformatie veel vraagt van de industrie en maken daarom veel budget beschikbaar voor ondersteuningsmaatregelen. Randvoorwaarden voor deze maatregelen zijn het CO2-emissiehandelssysteem (ETS) en het Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat (MIEK). Voorbeelden van subsidiekansen voor de grotere industrie zijn:

Hezelburcht dienstverlening: maak optimaal gebruik van subsidies

Naast het identificeren van subsidies en het schrijven van kansrijke subsidieaanvragen, helpen wij uw ambities te realiseren door aanverwante dienstverlening. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld bij het opstellen van een meerjarige subsidieroadmap, het uitvoeren van marktverkenningen ten behoeve van biedingsadvies (bijvoorbeeld bij SDE++) en het verzorgen van Europese of provinciale lobby voor uw projectidee(ën).

Ontdek subsidies voor uw industriebedrijf

Door 25 jaar ervaring en duurzaamheidsspecialisten met een relevante achtergrond vertrouwen Shell, Porthos CCS, LyondellBasell en DSM al lange tijd op onze dienstverlening. Sinds kort ondersteunen wij ook Neptune Energy, TataSteel, Total, Nippon Gases en Gasunie. Realiseer uw duurzaamheidsambities en laat geen subsidiekans onbenut: neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op
Of bel ons via: 088 495 20 00

Contact

Ontdek alle subsidiekansen voor de industrie! Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00