CEF Energy

Het versterken van de Europese energiesector vraagt om forse investeringen. De huidige infrastructuur is namelijk niet in staat om aan de toekomstige vraag te voldoen, de continuïteit van de bevoorrading te waarborgen en om grootschalige levering van energie uit hernieuwbare bronnen te ondersteunen. CEF Energy (Connecting Europe Facility) investeert daarom in het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe infrastructuren voor een krachtig energienetwerk in Europa.

CEF Energy 2021-2027

In totaal bedraagt het subsidiebudget voor CEF 2021 – 2027 ruim € 22,4 miljard. Hiervan gaat € 5,83 miljard naar CEF Energy voor de gehele periode (2021 -2027) voor het verbeteren van de Europese infrastructuur op het gebied van energie.. Voor de periode 2021 – 2023 krijgt CEF Energy een budget van € 2,4 miljard.

CEF Energy subsidieoproep 2021

De eerste subsidieoproep van CEF Energy voor de periode 2021 – 2027 is open voor aanvragen en heeft een budget van € 785 miljoen. De oproep subsidieert studies/studieprojecten met pilotactiviteiten en uitvoeringsprojecten die gericht zijn op innovaties binnen de Europese energie infrastructuur. Begin tijdig aan uw aanvraag, de deadline nadert namelijk al snel. Aanvragen kunnen tot en met uiterlijk 19 oktober 2021 ingediend worden.

Belangrijke informatie: PCI’s

Om in aanmerking te komen voor financiering vanuit de CEF Energy, moet een project op de Europese lijst van ‘Projects of Common Interest’ (PCI’s) staan. Een project moet onder andere bijdragen aan de Europese doelstellingen op het gebied van energie, de concurrentie vergroten en een significante impact hebben op de markt van ten minste twee Europese landen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de subsidiekansen van CEF Energy of een van de andere CEF programma’s voor uw organisatie? Neem gerust contact op voor meer informatie over dit programma en onze dienstverlening. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over CEF Energy? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00