Interreg North West Europe (NWE)

Voor wie?

Overheden, NGO’s en kennisinstellingen, maar ook bedrijven

Voor wat?

Grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten in Noordwest-Europa

Advies over Interreg NWE

Heeft u grensoverschrijdende ambities en werkt u hiervoor samen met partners uit Noordwest-Europa (België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland en Zwitserland)? Dan sluit het programma Interreg NWE (North West Europe) wellicht goed aan bij uw project! Het NWE-programma stimuleert transnationale (demonstratie- en implementatie-) projecten. Hierbij gaat het om het toepassen van nieuwe technieken en methoden, inclusief het gezamenlijk testen, valideren, evalueren en verspreiden hiervan. Ofwel, een ideaal instrument om uw internationale ambities mee waar te maken.

Innovatie en het milieu

Uw project moet aansluiten bij drie thema’s om in aanmerking te komen voor subsidie. Uw project:

  • versterkt de innovatiecapaciteit van de NWE regio’s en organisaties. Niet alleen op het gebied van technologische innovatie, maar ook sociale en procesinnovatie.
  • stimuleert de overgang naar een koolstofarme economie, door onder andere succesvol duurzame energietechnieken in te voeren.
  • maakt efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen door het hergebruik van materialen te bevorderen.

Interreg NWE aanvragen

De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen:

  • Stap 1: u dient een projectidee in (denk hierbij aan de projectbehoefte, doelstelling, relevantie van het partnerschap);
  • Stap 2: u dient de volledige aanvraag in (nadere uitwerking van de onderdelen in stap 1, aangevuld met een compleet werkplan en budget).

Budget en subsidiepercentage van Interreg NWE

Vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is er voor het werkprogramma Interreg NWE 2021-2027 € 310 miljoen budget beschikbaar gesteld, inclusief de kosten voor het beheer en uitvoering van het programma. Projecten krijgen tot maximaal 60% financiering toegekend.

Advies of ondersteuning nodig bij uw Interreg NWE aanvraag?

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Interreg NWE voor uw organisatie? Of heeft u vragen over onze diensten? Wij staan u graag te woord! Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

gerelateerd aan Interreg NWE

contact

Wilt u meer weten over Interreg NWE? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: