Interreg Europe

Voor wie?

Publieke organisaties, maar ook private partijen en NGO’s

Voor wat?

Samenwerkingsprojecten gericht op ontwikkeling, kennis en onderzoek

Subsidiebijdrage

Tot wel 80% van de kosten

Advies nodig

Het Interreg Europe programma ondersteunt overheden bij het verbeteren van het beleid, de bijbehorende instrumenten en programma’s voor regionale ontwikkeling. Doordat overheden in alle 27 EU-landen, Zwitserland en Noorwegen ideeën en praktijkervaringen uitwisselen, kan men gezamenlijk nieuwe beleidsinstrumenten ontwikkelen. Het Interreg Europe programma is primair geschikt voor publieke organisaties, maar private partijen en NGO’s kunnen deelnemen als partner in een project.

De derde call gaat open voor aanvragen van 20 maart 2024 tot en met 7 juni 2024.

Budget en subsidiebijdrage Interreg Europe 2021–2027

Er is voor de periode 2021–2027 een totaal budget van € 379 miljoen beschikbaar. Naar verwachting zal ruim 80% van dit budget gaan naar projecten die bijdragen aan de beleidsdoelstelling van een groener, slimmer en socialer Europa. Het programma stimuleert echter samenwerkingsprojecten en kennisplatforms op het gebied van alle Cohesie beleidsthema’s:

  • Een concurrerender en slimmer Europa;
  • Een groen, koolstofvrij en veerkrachtig Europa;
  • Een meer verbonden Europa;
  • Een socialer en inclusiever Europa;
  • Een Europa dichtbij de burger;
  • Een beter governance en bestuur.

Deelnemende landen

Alle landen binnen de Europese Unie, alsmede Zwitserland en Noorwegen, mogen deelnemen aan een Interreg Europe project. Deze laatste twee landen mogen alleen niet deelnemen als ‘lead partner’. Een project moet bestaan uit tenminste één deelnemer uit Noord-, Oost-, Zuid-, en West-Europa:

Gebied Deelnemende landen
Noord Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Letland, Litouwen, Noorwegen, Zweden
Oost Oostenrijk, Bulgarije, Tsjechië, Hungarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië
Zuid Kroatië, Cyprus, Griekenland, Italië, Malta, Portugal, Spanje
West België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Nederland, Zwitserland

Hoeveel subsidie kunt u krijgen vanuit Interreg Europe?

De subsidiebijdrage kan oplopen tot wel 80% van de projectkosten voor overheden, kennisinstellingen en andere publieke partijen. Voor private partijen en NGO’s is dit 70%. Deelnemers uit Noorwegen kunnen tot 50% cofinanciering ontvangen. Het cofinancieringspercentage voor Zwitserland is nog onbekend.

Neem contact op voor advies of ondersteuning!

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Interreg Europe? Of wilt u graag de andere Interreg programma’s verkennen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten. Zij staan u graag te woord over de subsidiemogelijkheden van dit programma voor uw project. Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Heeft u advies nodig over Interreg Europe? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: