Interreg Vlaanderen-Nederland

Voor wie?

Bedrijven, overheden, NGO’s en kennisinstellingen

Voor wat?

Innovatieprojecten tussen Nederlandse en Vlaamse partij(en)

Doel

Het stimuleren van grensoverschrijdende samenwerkingsprojectentussen Nederland en Vlaanderen

Meer informatie

In het Interreg Vlaanderen-Nederland programma werken organisaties aan weerszijden van de grens samen om innovatie en ontwikkeling binnen de regio te versterken. Het programmagebied beslaat delen van Vlaanderen en de drie zuidelijke Nederlandse provincies (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). Het programma is geschikt voor onder andere bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Prioriteiten Interreg Vlaanderen-Nederland

Voor de periode 2021-2027 zal het programma zich richten op de volgende thema’s:

  • Een slimmer Europa: innovatie en vaardigheden voor slimme transformatie
  • Een groener Europa: klimaat, milieu en natuur​
  • Een socialer Europa: inclusieve arbeidsmarkt, opleiding en duurzame vrijetijdsbesteding​
  • Een Europa zonder grenzen: samenwerken om grensobstakels te overwinnen​

Een belangrijke voorwaarde is dat bij projecten minimaal twee partners uit beide landen betrokken zijn. Binnen het programma is er een voorkeur voor projecten (liefst TRL 6 of hoger) met een aanzienlijke maatschappelijk impact. De nadruk ligt op verduurzaming, 80% van het budget zal dan ook besteed worden aan het themagebied ‘een groener Europa’. Het maximale subsidiepercentage kan oplopen tot 50% – 60%.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Interreg Vlaanderen-Nederland voor uw organisatie? Of wilt u de andere Interreg programma’s verkennen? We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over Interreg Vlaanderen-Nederland? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: