Weer volop sustainability kansen in 2019

We hebben onlangs bericht over de belangrijkste wijzigingen en nieuws omtrent enkele bekende duurzaamheidsregelingen. Het mag duidelijk zijn dat duurzaamheid ook in 2019 weer hoog op de agenda staat. Maak als ondernemer slim gebruik van subsidiekansen om uw bedrijfsprocessen en/of panden te verduurzamen! Vanuit de overheid is er ook dit jaar weer een ruim budget beschikbaar vanuit onder andere de SDE+, de Topsector Energie en de EIA/MIA:

SDE+ subsidie

Net als in voorgaande jaren kan er ook dit voorjaar weer SDE+ subsidie aangevraagd worden voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Met name investeringen in zon-PV zijn in 2019 nog zeer aantrekkelijk door middel van SDE+ subsidie. Er is in totaal € 5 miljard beschikbaar tijdens de voorjaarsopenstelling. Subsidie aanvragen is mogelijk vanaf 12 maart. Wees er tijdig bij!

Lees hier meer over SDE+ subsidie in 2019.

DEI subsidie

Vanaf 2019 krijgt de TSE subsidieregeling Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) een nieuwe insteek. Als gevolg van het Klimaatakkoord, focust de DEI zich vooral op CO2-reductie. Naast innovaties in CO2-reductie zijn ook innovaties in flexibilisering van het elektriciteitssysteem en optimale benutting van het energielandschap belangrijke thema’s. De exacte budgetten en percentages voor projecten in 2019 zijn nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte van de laatste berichtgevingen.

Lees hier meer over DEI subsidie in 2019.

EIA / MIA fiscale korting

Deze twee fiscale regelingen bieden ook aankomend jaar weer fiscale korting aan ondernemers die investeren in milieuvriendelijke en/of energiezuinige technieken en toepassingen. In 2019 is er via de Milieu Investeringsaftrek (MIA) € 114 miljoen beschikbaar en is er € 147 miljoen gebudgetteerd voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Lees hier meer over EIA en MIA in 2019.

De mogelijkheden voor uw project

Heeft u als ondernemer onlangs of gaat u binnenkort investeren in een energiebesparende of energie opwekkende maatregel? Dat komt u mogelijk in aanmerking voor één van bovenstaande subsidies. Laat onze specialisten u adviseren.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00