Ontdek de subsidiekansen voor circulaire innovatieprojecten

Vanaf 7 tot en met 12 februari konden bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties hun visie over circulaire economie delen tijdens de Week van de Circulaire Economie 2022. Gedurende zes dagen werden allerlei innovatieve initiatieven en ideeën onder de aandacht gebracht met behulp van (online) bijeenkomsten, interessante workshops en andere sessies. Hoewel de week voorbij is, gaat het innoveren en de transitie naar een circulaire economie gewoon door. Wij hebben daarom een aantal interessante regelingen voor u uitgelicht waarmee u uw circulaire projecten kunt gaan realiseren.

De Week van de Circulaire Economie in het kort

Het hoofdthema van de week was het hergebruik van grondstoffen. Men wordt zich er namelijk steeds meer van bewust dat het gebruik van grondstoffen eindig is. Des te belangrijker wordt het om grondstoffen uit producten opnieuw te gebruiken als zij aan het einde van hun levensduur zijn. Door hergebruik op een hoogwaardig niveau blijven materialen in de keten. Het toepassen van deze ontwerpprincipes en verdienmodellen vormden dan ook de hoofdmoot van de week. Naast hergebruik zijn er ook andere strategieën die u in uw project kunt verwerken. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan dit artikel over circulaire economie.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Subsidiekansen voor uw circulaire innovatieproject

Iedere week moet de week van de circulaire economie zijn willen we uiteindelijk volledig overgaan op een circulaire economie. Er zijn voor gemeenten, kennisinstellingen en ondernemers diverse interessante stimuleringsprogramma’s in het leven geroepen die dit mogelijk maken:

  • Interreg North West Europe (NWE): U kunt een aanvraag indienen voor zowel kleine als grote projecten met een focus op de transitie naar een circulaire economie.
  • Interreg North Sea Region (NSR): Ontvang subsidie voor demonstratieprojecten gericht op innovatie, onderzoek en duurzaamheid in het Noordzeegebied
  • Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling & Innovatie (MOOI): Voor de ontwikkeling van innovaties die drastische CO2-reductie weten te realiseren.
  • Horizon Europe: Horizon Europe heeft geregeld nieuwe subsidieoproepen voor verduurzaming en circulaire projecten.
  • Kansen voor West: Allerlei organisaties (van bedrijven tot overheden) in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) kunnen subsidie krijgen voor innovatie- en duurzaamheidsprojecten. Een van de thema’s richt zich specifiek op de circulaire economie.
  • Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU): Een nieuw programma voor de ontwikkeling van bio-based innovaties (bijvoorbeeld producten en materialen) die bijdragen aan een schonere, duurzamere en circulaire wereld.
  • Circulaire ketenprojecten: Deze regeling is voor samenwerkende mkb’ers die subsidie nodig hebben voor de ontwikkeling van nieuwe circulaire producten, diensten of processen.
  • MIA \ Vamil: Een fiscale regeling waarmee ondernemers fiscaal voordelig kunnen investeren in milieuvriendelijke, circulaire technieken.

Advies of ondersteuning nodig?

Bent u bezig met een circulair project (bijvoorbeeld de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen) of wilt u graag uw gemeente of organisatie circulair maken? Hezelburcht levert de nodige kennis en expertise om uw project en subsidieaanvraag tot een succes te maken! Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij u kunnen ondersteunen gedurende het financieringstraject.

Advies of ondersteuning nodig?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor uw circulaire innovatieproject? Neem contact met ons op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00