Horizon Europe: € 95,5 miljard naar onderzoek en innovatie tot en met 2027

Het Horizon Europe budget is gepubliceerd: er komt € 95,5 miljard beschikbaar voor innovatie en onderzoek tot en met 2027. Daarmee stijgt het budget met ongeveer 30% ten opzichte van het innovatie- en onderzoekbudget Horizon 2020.

Met deze financiële steun krijgt de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor maatschappelijke thema’s als digitalisering, zorg, mobiliteit en de energietransitie een flinke impuls. Het biedt toponderzoekers, kennisinstellingen en bedrijven de mogelijkheid baanbrekende onderzoeks- en innovatieprojecten uit te voeren, internationaal samen te werken en grote maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Meer financiering voor ondernemers en onderzoekers

Het Horizon 2020 programma (2014-2020) kreeg zeven jaar geleden een budget van € 63,5 miljard. Hiervan ging circa € 5 miljard naar Nederland. Het budget voor Horizon Europe is met ruim 30% verhoogd en biedt dus nog meer financieringsmogelijkheden voor Europese ondernemers en onderzoekers. Gezien het huidige economische klimaat komt dit zeker niet ongelegen:

Dit innovatieprogramma is van groot belang. Het gaat om slim economisch herstel vanuit de coronacrisis én het is een cruciale basis voor het versterken van onze kennis en het creëren van de banen en inkomsten in de toekomst. Denk aan technologieën als fotonica, robotica, AI en quantum waar toekomstige producten en diensten mee gemaakt kunnen en gaan worden. Nederland en de EU zijn daar vanaf het begin bij betrokken en dat moeten we blijven. Daarom is Horizon Europe onmisbaar in de ondersteuning van het innovatieve mkb zoals startups en scale-ups.

– Staatsecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat)

Bron: Rijksoverheid

Grote groei dankzij innovatieprogramma’s als Horizon 2020 en Horizon Europe

Onderzoeksprogramma’s als Horizon 2020, en naar verwachting ook Horizon Europe, bieden innovatieve bedrijven, onderzoekers en kennisinstellingen de mogelijkheid nog verder te groeien. Dit blijkt ook uit onze Horizon 2020 track record. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) bieden we al sinds 2017 structurele subsidieondersteuning. Vanuit deze mooie samenwerking zijn al vele mooie subsidies en beurzen aangevraagd.

Benieuwd waar Horizon nog meer voor ingezet kan worden? Lees de ervaringen van klanten als het jonge innovatiebedrijf Sponsh of het dynamische TWTG R&D.

Ontdek de mogelijkheden

Horizon Europe zal net als zijn voorganger vele subsidiemogelijkheden bieden voor organisaties (klein tot groot), universiteiten en kennisinstellingen. De werkprogramma’s en deadlines voor de ERC Grants zijn al gepubliceerd en ook voor de European Innovation Council (EIC) is er meer bekend over hoe deze vorm gaat krijgen onder het nieuwe programma.

Wilt u uw onderzoek of project laten toetsen op de mogelijkheden binnen Horizon Europe? Plan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze Horizon specialisten. Ze werken graag mee aan het realiseren van baanbrekend onderzoek of state-of-the-art innovaties!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Horizon Europe
Gerelateerde subsidie Horizon Europe
Horizon Europe is hét Europese subsidieprogramma voor baanbrekend onderzoek, technologische ontwikk...Lees verder

contact

Plan een vrijblijvende kennismaking in met één van onze Horizon specialisten!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00