TWTG R&D B.V.

TWTG R&D B.V. is een van de meest innovatieve en dynamische bedrijven die de regio Rotterdam rijk is. De afgelopen jaren is TWTG razendsnel doorgegroeid van high tech start-up tot een van de marktbepalende partijen op het gebied van (industrial) Internet of Things (IoT), Industry 4.0 en de ontwikkeling van embedded connected hardware. Naast prachtige klantprojecten voor onder meer Eneco, PostNL en Vopak, ontwikkelen de inmiddels 35 engineers van TWTG tevens aan allerlei eigen productinnovaties. Dit heeft de afgelopen jaren onder meer geresulteerd in de ontwikkeling van een connected fietsslot met Blockchain-technologie, de wereldwijde uitrol van LoRa WAN technologie, en de Tryst Light Energy module.

Horizon 2020 SME Instrument voor TWTG

Deze laatste innovatie (Light Energy), betreft een module ter grootte van een postzegel waarmee IoT-devices voldoende energie uit het licht van de omgeving halen om te kunnen opereren. Huidige IoT-oplossingen bevatten namelijk vrijwel allemaal een batterij. Deze batterijen moeten iedere paar jaar vervangen worden. Aangezien het aantal IoT-devices in de komende jaren zal groeien tot vele miljarden devices wereldwijd, geeft dit steeds grotere praktische problemen en een sterke toename van chemisch afval. De innovatieve en gepatenteerde energy harvesting module van TWTG bevat een kleine zonnecel en voorziet onder extreme low-light condities (zoals het lichtniveau onder een bureau!) een IoT-oplossing van voldoende energie om een gehele dag te blijven werken en de levensduur van het device dramatisch te verlengen. Het project vergaarde in de laatste twee jaar ook internationale media aandacht en is reeds in een aantal bestaande projecten verwerkt. TWTG heeft voor de verdere uitwerking van het business plan van deze innovatie recentelijk een Horizon 2020 SME Instrument phase 1 subsidie verkregen.

Hezelburcht heeft voor meerdere innovatieprojecten van TWTG R&D diverse succesvolle aanvragen verzorgd, waaronder de WBSO, de MIT regeling en het Horizon 2020 programma.

In de laatste 2/3 jaar ging TWTG een heftige groeiperiode door. We kregen meer tractie in een markt, die steeds meer geaccepteerd werd. Industry 4.0, IoT, predictive maintenance; het zijn de zogenaamde buzzwords die in de boardrooms de revue passeren. De ondersteuning die wij ontvingen vanuit Hezelburcht in combinatie met de diversiteit aan subsidieregelingen, hebben absoluut bijgedragen aan onze groei. Hezelburcht heeft ons altijd goed ontzorgd, zodat wij ons kunnen richten op de zaken waar wij écht goed in zijn! De Europese subsidietoekenning vanuit het SME Instrument is een mooi resultaat van onze prettige samenwerking. Naast de subsidiedienstverlening brengt Hezelburcht ons ook in contact met interessante partijen voor toekomstige samenwerkingen. Meedenken, het snappen(!) en resultaat. Dát is Hezelburcht voor ons. - John Tillema, CTO & Co-founder TWTG

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00