NWO Open Technologieprogramma (OTP)

Voor wie?

Universiteiten, onderzoeksinstituten en NWO-erkende kennisinstellingen

Voor wat?

Toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek

Subsidie aanvragen?

NWO Open Technologieprogramma voor toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek. Lees verder voor de mogelijkheden!

Persoonlijk advies?

Het NWO Open Technologieprogramma is een subsidieprogramma voor toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek. Consortia van wetenschappelijke onderzoeksgroepen en partijen die de onderzoeksresultaten zelf gaan gebruiken of vermarkten komen in aanmerking voor subsidie vanuit het NWO Open Technologieprogramma. U kunt tot € 900.000,- aan subsidie aanvragen per project, aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 13 december 2024.

Wat is het doel van het NWO – TTW – OTP Programma?

Doel van het NWO – TTW – OTP programma is het stimuleren van toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek: projecten die excellente wetenschap combineren met concrete toepassingsmogelijkheden van de resultaten. Hierdoor wordt kennisoverdracht tussen technische wetenschappen en gebruikers gerealiseerd.

Voor wie is dit NWO-programma?

Dit NWO-programma heeft als doelgroep consortia van wetenschappelijke onderzoeksgroepen en “gebruikers” (partijen die de resultaten van het onderzoek in de markt zullen zetten of zelf zullen gebruiken). Onderzoekers en gebruikers kunnen zelf afspraken maken over de rechten op gebruik van de resultaten of kunnen hierbij ondersteuning van NWO vragen.

Wie kan een aanvraag indienen?

U kunt aanvrager zijn als:

  • U een gepromoveerd onderzoeker bent bij een Nederlandse universiteit, KNAW- of NWO-instituut, of een door NWO erkende kennisinstelling
  • U een aanstelling hebt voor tenminste de looptijd van het aanvraagproces en de duur van het onderzoek waarvoor de financiering wordt aangevraagd

Hoe hoog zijn de subsidiebedragen?

Per project kan er maximaal € 900.000,– financiering aangevraagd worden. Dit kan worden uitgebreid tot maximaal € 1 miljoen voor projecten met een investeringskarakter. Van de totale projectkosten boven € 650.000 moet 25% worden ge-cofinancierd, dit mag zowel in-kind of in-cash. De subsidie en cofinanciering zijn bedoel voor het dekken van de marginale kosten van de wetenschappelijke onderzoeksgroepen, waaronder tijdelijk personeel en materiële kosten.

Tot wanneer kunt u uw aanvraag indienen?

  • Tot en met 13 december 2024 kunnen aanvragen doorlopend worden ingediend, zolang het subsidieplafond niet is bereikt
  • Budget voor 2024 is € 25,9 miljoen

Ruime ervaring met diverse NWO programma’s

Heeft u hulp nodig voor een kansrijke NWO aanvraag? Of heeft u behoefte aan inzicht in de mogelijkheden? Onze specialisten adviseren u graag. Dankzij onze jarenlange ervaring, hebben we ruime kennis van de diverse NWO subsidieprogramma’s. Denk aan persoonlijke grants: Veni, Vidi, Vici, NWA-ORC, KIC, Zwaartekracht, Open Competitie, WInc, GWI, Perspectief en ZonMw. Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Contact

Advies nodig over de subsidiemogelijkheden? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00