NWO Zwaartekracht

Voor wie?

Consortia bestaande uit ambitieuze onderzoekers

Voor wat?

Baanbrekend en excellente onderzoeksprogramma’s

Vrijblijvend subsidieadvies

NWO Zwaartekracht is een ideaal instrument voor onderzoekers die in hun vakgebied vernieuwend en baanbrekend onderzoek verrichten. Werkt u binnen een consortium aan een onderzoek dat vernieuwing, excellentie en de internationale positionering van Nederlands onderzoek bevordert? Ontdek dan de subsidiemogelijkheden van NWO Zwaartekracht.

Wie kan NWO Zwaartekracht aanvragen?

Colleges van Bestuur

Een consortium is de partij die het onderzoek verricht, maar de Colleges van Bestuur van universiteiten in Nederland zijn degene die een aanvraag kunnen indienen. Let wel, ieder College van Bestuur mag maximaal vier aanvragen indienen.

Het consortium

Het consortium voert dus het onderzoek uit. Dit is een samenwerkingsverband tussen onderzoekers uit één of meerdere vakgebieden. Een consortium kan voortkomen uit Nederlandse onderzoeksscholen, maar ook uit een krachtbundeling van invloedrijke onderzoekers en onderzoeksgroepen. Uw consortium behoort tot de wereldtop in het desbetreffende onderzoeksveld of heeft de potentie om hiertoe te behoren!

Belangrijk om te weten is dat personen die als trekker of medetrekker betrokken zijn geweest bij een nog lopend programma uit een vorige Zwaartekrachtronde niet betrokken mogen zijn bij een nieuw Zwaartekrachtprogramma indien deze programma’s overlappen. Wel mogen ze als adviseurs een intellectuele bijdrage leveren.

Hiervoor kunt u subsidie krijgen

U kunt financiering krijgen voor het onderzoeksprogramma of gerelateerde additionele (nieuwe) kosten. Denk aan kosten als:

  • Zowel bestaand als nieuw personeel en materiële voorzieningen;
  • Investeringen in apparatuur, infrastructuur en andere faciliteiten, maar ook de exploitatiekosten daarvan, tot maximaal 25% van de aangevraagde bijdrage;
  • Managementkosten voor het consortium voor een periode van maximaal 10 jaar.

Hierop wordt uw aanvraag beoordeeld

Een beoordelingscommissie buigt zich over uw voorstel. Zij beoordelen voorstellen op de volgende criteria:

  • De kwaliteit van de betrokken onderzoekers en van het consortium (weging: 30%)
  • De kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoeksprogramma (weging: 30%)
  • De organisatiestructuur en beleid van het consortium; budget (weging: 30%)
  • De wetenschappelijke en/of maatschappelijke impact (weging: 10%)

Meer informatie over NWO Zwaartekracht

Wilt u graag meer te weten komen over de financieringsmogelijkheden van NWO Zwaartekracht? Neem contact met ons op. Veel van de specialisten van Hezelburcht hebben een wetenschappelijke achtergrond en weten dus precies waar een sterke subsidieaanvraag voor een vooraanstaand onderzoek aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor financiering. Plan een vrijblijvende kennismaking in via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Plan een vrijblijvende kennismaking in om de mogelijkheden van NWO Zwaartekracht te bespreken!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00