Subsidies voor vleesvervangers

De vraag naar (plantaardige) vleesvervangers wordt steeds groter. Dit soort vervangers passen namelijk goed in een gezond eetpatroon en zijn ideaal voor mensen die (om ethische of gezondheidsredenen) minder of geen vlees willen eten. Bedrijven spelen steeds beter in op deze behoefte. De schappen liggen tegenwoordig vol met alternatieven die vaak dezelfde structuur en smaak hebben als de niet-plantaardige variant. En ze zijn ook nog eens boordevol met goede voedingsstoffen. Op nationaal en Europees niveau zijn er volop subsidie- en financieringsmogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe (plantaardige) vleesvervangers. Ontdek de subsidies voor de ontwikkeling van vleesvervangers:

Onderzoek en ontwikkeling van plantaardige vleesvervangers

Vleesvervangers moeten niet alleen goed smaken, ook de structuur moet goed zijn. Consumenten zijn nou eenmaal erg kritisch. Daarnaast moet een vleesvervanger ook een gezonde verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten bevatten. Hierdoor schuilt er aardig wat onderzoek achter het vinden van de juiste structuur, smaak en balans in voedingsstoffen bij een vleesvervanger.

Vleesvervangers innovatie

Nationale subsidies voor de ontwikkeling van vleesvervangers

Voor de onderzoeksactiviteiten (speur- en ontwikkelingswerk) kunt u slim gebruik maken van de WBSO subsidie; een fiscaal instrument waarmee u een deel van de uren van medewerkers en kosten of uitgaven vergoed krijgt. Vaak hebben dit soort onderzoeken ook belang bij haalbaarheidsonderzoeken om erachter te komen of het idee economisch en/of technisch haalbaar is. Hiervoor bestaan er subsidieregelingen zoals de MIT Haalbaarheidsprojecten. Andere voorbeelden van subsidiekansen zijn Brave New Food of MIT R&D-Samenwerkingsprojecten.

Europese subsidies voor vleesvervangers

Natuurlijk zijn er ook op Europees niveau subsidies beschikbaar voor de ontwikkeling van vleesvervangers. Horizon Europe Cluster 6 is een groot programma dat innovatieprojecten binnen de foodsector ondersteunt. Andere voorbeelden van Europese subsidieprogramma’s zijn Eurostars of EIC Accelerator.

Advies op maat voor uw project(idee)

Is uw organisatie bezig met de ontwikkeling van vleesvervangers? Benut alle relevante subsidie- en financieringskansen optimaal met de hulp van Hezelburcht! Onze food-specialisten staan u graag te woord.

Ontdek de mogelijkheden!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Schakel de specialisten van Hezelburcht in bij het verkennen van de subsidie- en financieringskansen van uw voedselinnovatie! Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00