Zonnepanelen voor scholen, zorginstellingen en mkb: verbreding van ISDE

Minister Wiebes wil de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) openstellen voor zonnepanelen bij scholen, zorginstellingen en mkb’ers! Vanaf eind 2020 kunt u gebruik maken van de regeling indien u een kleinverbruiksaansluiting heeft.

Verdere uitbreiding naast eerdere verruiming

Afgelopen jaar werd het budget van ISDE voor warmtepompen en zonneboilers al verruimd met € 100 miljoen voor de periode 2020-2022. Deze verruiming wordt nu ook uitgebreid met subsidiemogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen en windmolens.

Belangrijke voorwaarden

Om als school, zorginstelling of mkb in aanmerking te komen voor de subsidie is het belangrijk dat zij een kleinverbruikersaansluiting hebben en dus niet in aanmerking komen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie.

De uitbreiding is een mooie ontwikkeling voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De overheid probeert hiermee verduurzaming onder deze groepen te versnellen. Van de ruim 8.500 onderwijsinstellingen hebben zo’n 1.650 scholen al zonnepanelen. Door deze maatregel zal dit aantal snel toenemen.

Ook investeren in zon-PV?

Wilt uw school, zorginstelling of mkb investeren in verduurzaming? Onze specialisten toetsen of uw project aansluit bij de ISDE regeling of andere mogelijkheden. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Gerelateerde subsidie Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Wilt u als organisatie van het gas af? De CV-ketel eruit? Gaat u investeren in een duurzame manier v...Lees verder

contact

Meer weten over de ISDE regeling en de mogelijkheden voor uw project? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00