Trek nieuw AI-talent aan met de AiNed Fellowship Beurzen

Artifical Intelligence (AI) is een sleuteltechnologie waar nog ongelofelijk veel ontwikkeling in mogelijk is. Om deze mogelijkheden te ontdekken is talent nodig. Er is echter veel internationale concurrentie om deze talenten binnen de academie te halen en te houden. Daarom zijn de AiNed Fellowship Beurzen in het leven geroepen, samen door NWO en de Nederlandse AI Coalitie. Met deze beurzen kunnen Nederlandse academische onderzoeksorganisaties nieuw AI-talent binnenhalen. Deze talenten dragen met hun kennis en expertise bij aan het versterken van het nationale AI-ecosysteem van Nederland.

AiNed Fellowship Beurzen voor academische organisaties

De beurzen zijn voor het aantrekken van AI-talent op een (tenure track) UD-, UHD- of hoogleraarpositie en worden aangevraagd door Nederlandse academische onderzoeksorganisaties. Hieronder vallen universiteiten en de NWO- en KNAW-instituten. De organisatie selecteert zelf het AI-talent. Met behulp van de beurs kunnen zij het talent dan vervolgens een aantrekkelijker startpakket bieden.

Spar met een AI-specialist!

Budget en beurs

Er is voor dit programmaonderdeel voor de eerste ronde (2022-2023) bijna € 20 miljoen beschikbaar. Naar verwachting kunnen vanuit dit budget 23 aanvragen worden toegewezen. Met deze beurs worden de volgende kosten gedekt:

  • Personeelskosten van promovendus- en/of postdoc-posities van minimaal € 785.000 tot maximaal een budget ter grootte van drie promovendus-posities (bij een UNL-tarief 2022 is dat € 806.211 inclusief benchfees);
  • Materiële kosten en investeringen tot maximaal € 38.903.

Wanneer kunt u een beurs aanvragen?

U kunt vanaf 5 september 2022 een aanvraag indienen. De openstelling is tot en met 15 december 2023 open of totdat het subsidieplafond is bereikt. Daarna kunt u dus geen aanvraag meer indienen. Volledige aanvragen worden op volgorde van ontvangst in behandeling genomen. NWO probeert u binnen twee maanden na indiening op de hoogte te stellen of uw aanvraag is toegekend of afgewezen.

Doel van de AiNed Fellowship Beurzen

Op internationaal vlak is het strijden om AI-talent. Met deze beurzen wil het Nationaal Groeifonds-project AiNed dit talent aantrekken en behouden. Dit is vervolgens ook bevorderend voor de ontwikkeling en toepassing van AI bij het Nederlandse bedrijfsleven en overheden. Op deze manier draagt AiNed bij aan het versterken van de internationale concurrentiepositie van Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u advies of ondersteuning nodig bij het binnenhalen van een AiNed Fellowship beurs? Onze AI-specialisten zijn thuis in het verwerven en behouden van beurzen en subsidies voor academische organisaties. Zo vragen zij geregeld voor zowel Nederlandse als buitenlandse universiteiten beurzen aan als de prestigieuze European Research Council (ERC) grants, de Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) en beurzen van NWO zelf, zoals Veni, Vidi, Vici en Rubicon.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek over de AiNed Fellowship Beurzen!

Meer informatie nodig? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

NWO
Gerelateerde subsidie NWO
NWO financiert wetenschappelijk onderzoek van Nederlandse universiteiten en publieke onderzoeksinsti...Lees verder

contact

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met een van onze AI-specialisten! Ze ondersteunen u graag bij het verkennen van deze en andere interessante subsidiekansen:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00