Rubicon

Voor wie?

Recent gepromoveerde wetenschappers

Waarvoor?

Financiering om bij een buitenlands topinstituut onderzoek te doen

Waarom Rubicon aanvragen?

Voor het maken van een volgende stap in een wetenschappelijke carrière

Advies over Rubicon

Bent u een recent gepromoveerde wetenschapper? En heeft u de ambitie om ervaring op te doen aan een buitenlands topinstituut als opstap voor een wetenschappelijke carrière? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het NWO financieringsinstrument Rubicon!

Voor wie is Rubicon?

Rubicon is voor recent gepromoveerde, talentvolle wetenschappers die op het moment van de sluitingsdatum van de Rubicon aanvraagronde niet langer dan één jaar geleden gepromoveerd zijn. U mag ook een aanvraag indienen als u nog bezig bent met uw promotieonderzoek, mits uw promotor uw proefschrift heeft goedgekeurd. Daarnaast kunt u alleen een aanvraag indienen als u vanaf de sluitingsdatum in de vijf voorafgaande jaren voor een periode van minimaal equivalent aan drie jaar fulltime onderzoek heeft gedaan aan een Nederlands academisch onderzoeksinstituut.

Tevens kunnen alleen individuele onderzoekers een aanvraag indienen (geen duo’s of groepen) en worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd een aanvraag in te dienen.

Waarom zou u Rubicon aanvragen?

Rubicon biedt wetenschappers de mogelijkheid een volgende stap in hun wetenschappelijke carrière te maken. Voor een dergelijke carrière is onderzoekservaring essentieel. Met behulp van dit financieringsinstrument kunt u aan een buitenlands topinstituut ervaring opdoen. Het instrument staat open voor alle wetenschappelijke disciplines.

Wat vraagt u aan?

U vraagt financiering aan waarmee u minimaal 12 en maximaal 24 maanden bij een buitenlands topinstituut onderzoek kunt doen. Deze financiering dekt salariskosten, inclusief werkgeverslasten, reiskosten en in beperkte mate onderzoekskosten. Kosten als huisvesting, computers en andere overhead worden niet vergoed.

De subsidie is voor een verblijf aan één gastinstituut, u kunt dus geen verblijf aan meerdere instituten combineren. Veldonderzoek is wel toegestaan, maar dit hangt af van de aard van het onderzoek.

Beoordelingscriteria

Dient u een aanvraag in? Dan wordt er bij het beoordelen van uw aanvraag gelet op:

  • De kwaliteit van het onderzoeksvoorstel
  • De kwaliteit van de gastinstelling
  • Kennisbenutting: wetenschappelijke of maatschappelijke impact
  • De kwaliteit van de onderzoeker

Vraag Rubicon financiering aan

Is uw interesse gewekt? Schakel de specialisten van Hezelburcht in bij aan het aanvragen van Rubicon subsidie! De specialisten hebben geruime ervaring bij het schrijven en reviewen van aanvragen voor dit soort financieringsinstrumenten, denk bijvoorbeeld aan NWO’s Veni, Vidi, Vici. Neem gerust contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend adviesgesprek over Rubicon.

contact

Heeft u meer informatie nodig over dit instrument? Of wilt u graag een adviesgesprek inplannen met een van onze specialisten? Neem dan gerust contact op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: