Subsidie call | Ontwikkeling van technologie voor oncologiepatiënten

NWO, KWF & Topsector LSH: Technology for Oncology II call

NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen, KWF Kankerbestrijding en Topsector Life Sciences & Health (LSH) hebben een nieuw subsidieregeling geopend, genaamd Technology for Oncology II.

Subsidie voor het ontwikkelen van technologie voor kankerpatiënten

Het partnership-programma ‘Technology for Oncology II’ heeft tot doel om technologische oplossingen te financieren gericht op problemen die relevant zijn voor (toekomstige) kankerpatiënten. Deze oplossingen dienen een significante en identificeerbare impact te hebben op een of meer van de doelen van KWF Kankerbestrijding: minder kanker, meer genezing én een betere kwaliteit van leven.

Centrale doelstellingen 

  • Het opzetten van (nieuwe) samenwerkingen en het initiëren van technologieoverdracht tussen Nederlandse technische universiteiten, onderzoeksinstituten en onderzoeksgroepen met bewezen technologische expertise.
  • Het bevorderen van participatie en samenwerking met de industrie bij de ontwikkeling van kanker gerelateerde technologieën.
  • De ontwikkeling van technologie die bijdraagt aan de preventie, diagnose en/of behandeling van kanker, inclusief het bevorderen van de kwaliteit van leven.

De focus van onderzoeksvoorstellen moet liggen op de toepasbaarheid en het gebruik van de verworven kennis / resultaten voor concrete verbeteringen omtrent oncologische preventie, diagnose en zorg.

Wie kan er aanvragen?

Financiering is toegankelijk voor ervaren en gepromoveerde onderzoekers met een aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut. Samenwerking tussen ten minste twee onderzoekers uit twee verschillende disciplines (technologie en oncologie) en ten minste twee private partijen is een harde voorwaarde voor de financiering.

Aanvraagprocedure en budget

De deadline van het indienen van een voorstel is donderdag 9 mei 2019. De projectduur is minimaal twee en maximaal vier jaar. Per project is er maximaal € 750,000 subsidie beschikbaar. Ingediende voorstellen worden beoordeeld door (internationale) referenten en een onafhankelijke beoordelingscommissie op wetenschappelijke kwaliteit en utilisatieperspectief, waarbij de relevantie voor de oncologiepatiënt van belang is. Uiteindelijk adviseert de beoordelingscommissie het bestuur met betrekking tot de te honoreren voorstellen. Rond november 2019 neemt het bestuur van het NWO-domein TTW hier een besluit over.

Criteria voor aanvragen:

  • Samenwerking tussen technische universiteiten, onderzoeksgroepen met technologische expertise en niet-technische onderzoeksinstituten met expertise in de oncologie is verplicht.
  • Bij de aanvraag dienen minstens twee industriële partners betrokken te zijn.
  • De minimale cofinancieringseis bedraagt 15% en kan door verschillende private partners samen ingebracht worden
  • De aanvraag dient opgebouwd te zijn in werkpakketten, welke vallen binnen de criteria voor het inzetten van PPS-toeslag van Topsector LSH – zoals vermeld in de Call for proposals.
  • Binnen projecten dienen partnership-specifieke afspraken gemaakt te worden op het gebied van Intellectueel Eigendom volgens de partnership-projectovereenkomst.

Meer informatie?

Bent u benieuwd of uw onderzoeks- en ontwikkelideeën passen binnen de Technology for Oncology II call? Of wenst u meer informatie over de regeling? Neem gerust contact met ons op! Onze Life Sciences & Health specialisten adviseren u graag over de financieringsmogelijkheden voor uw project.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

KWF Kankerbestrijding
Gerelateerde subsidie KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding is, naast de overheid, de belangrijkste financier van wetenschappelijk kankero...Lees verder

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00