Nationale Investeringsregeling Klimaatprojecten Industrie (NIKI)

Voor wie?

De industrie

Voor wat?

Het op commerciële schaal demonstreren van doorbraaktechnieken in de energietransitie en industrie

Budget

Nog onbekend

Advies over NIKI

Het zal niet al te lang meer duren totdat de Nationale Investeringsregeling Klimaatprojecten Industrie (NIKI) haar contouren en vormen krijgt. We weten al dat de regeling een breed palet aan technieken zal stimuleren. Denk hierbij aan elektrisch kraken en groene chemie. Lees nu alvast wat er tot dusver bekend is over de NIKI.

Wat voor projecten worden ondersteund door NIKI?

Er wordt financiering beschikbaar gesteld voor grote demonstratieprojecten, first-of-a-kind toepassingen op commerciële schaal en de opschaling en implementatie van nieuwe technologieën. De focus komt te liggen op vier technieken:

  • CO2-afvang en -gebruik;
  • Chemische recycling;
  • Elektrificatie;
  • Biogrondstoffen.

De bedoeling van deze regeling is om grote complexe doorbraaktechnologieën voor bijvoorbeeld groene kunstmest, kunststof en staal te faciliteren via een open en flexibele subsidieregeling.

De regeling wordt ook wel gezien als de nationale variant op het Europese Innovation Fund. Vanwege grote Europese interesse is de slagingskans van het Innovation Fund relatief laag. NIKI biedt daarom kansen en nationale ondersteuning aan Nederlandse ondernemers met grote duurzaamheidsambities.

Meer informatie over dit programma

Tot dusver is er verder niks concreets bekend over de inhoud en het budget van de regeling. We zullen deze pagina aanvullen wanneer er meer details bekend zijn. Houd deze pagina daarom goed in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws direct in uw mailbox te ontvangen.

Heeft u een project waarvoor u nu op zoek bent naar aanvullende financiering? Laat uw gegevens achter via het onderstaande formulier of bel ons direct op 088 495 20 00 voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze duurzaamheidsspecialisten.

contact

Advies nodig over het aanvragen van subsidie? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: