Mijn Hezelburcht Menu

EUREKA Clusters

De EUREKA Clusters (CELTIC-Next, EUROGIA, ITEA3 en PENTA-EURIPIDES) hebben een nieuwe call bekend gemaakt met een specifieke focus op het gebied van Artificial Intelligence (AI). In samenwerking met lokale overheden willen deze Clusters dankzij de ontwikkeling van innovatieve AI systemen en diensten de productiviteit en het concurrentievermogen tussen Europese industrieën stimuleren.

EUREKA Clusters AI call | Mogelijkheden AI

AI ontwikkelt zich snel en continue en heeft de potentie om de economie en maatschappij nog een stap verder te brengen. Vanwege de grote toepasbaarheid kunnen AI innovaties ingezet worden binnen een groot scala aan sectoren. Van klimaatgerichte oplossingen tot de ontwikkeling van AI systemen en diensten binnen bijvoorbeeld Cybersecurity, Landbouw, eHealth, Software en nog veel meer.

Doel van de call: Het stimuleren van innovatieve ontwikkelingen door middel van transnationale samenwerkingsverbanden om zo economische groei te bevorderen en de maatschappij sterker te maken.

Interesse in deze call? Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Meer dan 40 miljoen financiering vanuit lokale overheden

Diverse landen hebben al geïnvesteerd in de call. Tot nu toe is er in totaal meer dan € 40 miljoen geïnvesteerd door landen als Nederland, Oostenrijk, Zweden, Canada, Duitsland en Zuid-Korea. Dit bedrag kan mogelijk nog hoger worden.

Vereisten voor deelnemende projecten AI call

  • Projecten dienen hoofdzakelijk gericht te zijn op de ontwikkeling van state-of-the-art AI technologieën.
  • Het wordt aangespoord om projectaanvragen in te dienen voor innovaties op het gebied van Communicatie, Elektronische Componenten & Systemen en Software met een focus op het ondersteunen van AI toepassingen.
  • Een consortium moet bestaan uit minstens twee organisaties uit verschillende deelnemende EUREKA landen.
  • Mkb’ers, onderzoeksinstellingen en universiteiten worden aangespoord deel te nemen.
  • Gelijke samenwerking tussen projectpartners is vereist.
  • Het product, proces of de dienst moet innovatief zijn en enig technologische risico met zich meebrengen.
  • Ieder project moet ten goede komen aan alle betrokken partijen binnen een consortium.
  • Een project moet overduidelijke voordelen teweegbrengen en een toegevoegde waarde realiseren vanuit de samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld toegankelijkheid tot nieuwe technologieën, prototyping, verbreden van kennis, toegang tot R&D infrastructuur, etc.
  • De mogelijke economische en maatschappelijke waarde moeten uitgelicht worden in de projectaanvraag.
  • Een projectconsortium of samenwerkingsovereenkomst (PCA) moet door alle deelnemende partijen zo snel mogelijk getekend worden wanneer het project eenmaal van start is gegaan.

Deadline indienen aanvraag | 15 juni 2020

Projecten die aan de bovenstaande vereisten voldoen kunnen een aanvraag indienen tot en met 15 juni. Mocht uw aanvraag worden toegekend, dan wordt financiering verleend op basis van nationale participatie regelgeving en beschikbaarheid van het budget.

Eureka aanvragen

Heeft u een mooi project, maar heeft u hulp nodig bij het opstellen en/of indienen van een aanvraag? Onze specialisten hebben ruime ervaring in het indienen van subsidieaanvragen en het managen van samenwerkingsprojecten. Zo kunnen wij u ontlasten door het projectmanagement zowel geheel als gedeeltelijk over te nemen. Neem contact op voor meer informatie over de EUREKA Cluster AI call en onze diensten!

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen over de EUREKA Clusters AI call of over subsidies in het algemeen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00