ITEA3 | Versterk uw internationale concurrentiepositie

Het Information Technology for European Advancement (ITEA3) programma coördineert en stimuleert grensoverschrijdende Europese samenwerking op het gebied van software R&D. ITEA opereert binnen het overkoepelende EUREKA en is binnen Europa het voornaamste samenwerkingsprogramma op dit terrein!

Het programma richt zich met name op de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM). De onderwerpen variëren van software engineering, tot automotive platformen en systemen op het gebied van gezondheid. De focus ligt voornamelijk op toegepast onderzoek en marktgerichte ontwikkeling waarmee uw internationale concurrentiepositie versterkt kan worden door in samenwerkingsverband een nieuwe innovatieve dienst of product op de markt te brengen.

Interesse in ITEA3? Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Welke projecten lenen zich voor ITEA3?

Kijkend naar de projecten die in call 6 van 2019-2020 zijn gelabeld en toegekend zien we initiatieven die zich richten op uiteenlopende domeinen. Voorbeelden van innovatieve projecten die zijn toegekend:

  • Een energiezuinig heterogeen Artificial Intelligence platform voor slimme mobiele en embedded systemen
  • Een data-driven decision-making tool voor gedistribueerde healthcare
  • Een intelligente elektriciteit demand-Side- en Energy-Management Exchange
  • Het stimuleren van continue monitoring voor persoonlijke en fysieke gezondheidszorg.

Binnen ITEA3 staan daarmee Smart Health, Smart Industry, Smart Energy en Smart Community hoog op de agenda. In het Smart City en Smart Mobility domein werden afgelopen jaar relatief weinig aanvragen ingediend. Dit biedt kansen voor 2020 om projecten in te dienen op deze twee thema’s!

Project Outline Days

ITEA3 biedt potentiële projectvoorstellen een podium om te pitchen en partners te zoeken tijdens de jaarlijkse ITEA Project Outline (PO) Preparation Days in september. Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst krijgen projecten en organisaties de kans om

  • het project te presenteren;
  • potentiële Europese partners en overheidsinstanties te ontmoeten;
  • en te leren van de ITEA3 best practices.

Hezelburcht adviseert in het geval van een potentieel ITEA project altijd van deze gelegenheid gebruik te maken. Het bekendmaken van het project aan het ITEA3 netwerk helpt bij de beoordeling van de uiteindelijke aanvraag.

Na deze Project Outline Days dient men een eerste Project Outline van het project in. Bij voldoende kwaliteit volgt een uitnodiging voor het indienen van een Full Proposal (FP-fase).

Call 7 | Wat is er al bekend?

Naar verwachting opent ITEA3 call 7 in september 2020 en ligt de deadline voor de eerste project outlines eind oktober 2020. Uitnodigingen voor full proposals worden in december 2020 verwacht. De beoordeling van deze full proposals vindt medio maart 2021 plaats.

Hulp nodig? Hezelburcht biedt ondersteuning!

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een ITEA3 aanvraag of zoekt u partners bij een potentieel project. Wij helpen u graag! Hezelburcht heeft ruim 25 jaar ervaring bij het begeleiden van subsidietrajecten en projectmanagement. Wilt u meer weten over onze diensten of deze regeling? Neem dan contact met ons op!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Information Technology for European Advancement (ITEA)
Gerelateerde subsidie Information Technology for European Advancement (ITEA)
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Commissie stimuleren met het Eureka p...Lees verder

Contact

Wilt u meer te weten komen over het ITEA3 programma? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00