BREEAM certificaat biedt subsidiekansen

Voor wie?

Gebouweigenaren die willen verduurzamen

Voor wat?

Fiscaal voordeel voor het verduurzamen en vergroenen van uw bedrijfspand

Wanneer aanvragen

Doorlopend

Wist u dat het investeren in een duurzaam en gezond bedrijfspand ook mogelijkheden voor subsidie biedt? Als gebouweigenaar kunt u met een BREEAM-NL certificaat een aanzienlijk fiscaal voordeel behalen over uw investering. Het voordeel is afhankelijk van het BREEAM-NL niveau waarop het gebouw wordt gecertificeerd en het jaar waarin u de aanvraag indient.

BREEAM certificaat combineren met subsidies

Met het oog op de Europese Energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidieregelingen op het gebied van schone en duurzame energie. Middels een BREEAM-NL certificaat kunt u een beroep doen op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA).

Naast de MIA bestaat er ook de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Bepaalde energiebesparende componenten van uw BREEAM-NL gecertificeerde gebouw komen in aanmerking voor deze regeling.

Tot slot is de SDE+ voor investeringen in zonnepanelen een interessante mogelijkheid. De SDE vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie. Afhankelijk van het type project vergoedt de overheid dit verschil in kostprijzen voor een periode van vijf tot vijftien jaar. Hierdoor is de terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen aanzienlijk korter.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden die een BREEAM-NL certificaat te bieden heeft? Onze gespecialiseerde consultants op het gebied van duurzaamheid helpen u graag bij het oriënteren.

Neem contact op voor een kennismaking!

contact

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden met een BREEAM-certificaat? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de fiscale voordelen van een BREEAM-NL certificaat

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00