ABN AMRO opent ‘Circl’ op de Zuidas

Circulair paviljoen: een laboratorium voor innovaties

Op 5 september 2017 opent ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam ‘Circl’. Hoewel circulair bouwen de laatste jaren sterk in opkomst is, is het een van de weinige circulaire panden ter wereld. De bank zet zich hierdoor op de kaart als ambassadeur van circulair bouwen. Samen met architecten, adviseurs, de TU Delft en leveranciers werkt ABN AMRO aan een nieuwe generatie duurzame oplossingen. Circl is een toonaangevend visitekaartje voor duurzaam en circulair bouwen.

BREEAM-NL certificaat  

Het circulaire ontwerp leverde ABN AMRO het BREEAM-NL certificaat op met een hoge score. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is een instrument om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te meten en beoordelen. Factoren zoals materiaalgebruik, het management van afvalstromen en energieverbruik spelen mee in de beoordeling. Circl is in vele opzichten uniek. Het dak draagt bij aan de biodiversiteit doordat het bedekt is met aarde en gras. Daarnaast zijn op het dak en in de houten dakranden zonnepanelen aangebracht. Een deel van de gevel is ingericht om nieuwe materialen toe te passen. Zo kan onderzocht worden of er nog duurzamere toepassingsmogelijkheden zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van circulair bouwen, die het pand het BREEAM-NL certificaat bezorgden. Naast dat het certificaat de duurzaamheidsprestatie van het pand in kaart brengt, biedt het ook subsidiemogelijkheden.

Subsidie zet duurzame innovaties in een stroomversnelling

Het stimuleren van verduurzaming staat hoog op de agenda van de Nederlandse en Europese overheden. Door middel van subsidieregelingen zetten zij innovaties op het gebied van duurzaamheid in een stroomversnelling. Duurzaam innoveren krijgt een belangrijke functie binnen Circl. In het pand is een ‘living lab’ ingericht, waar ruimte is voor het uitvoeren van experimenten en testen van duurzame innovaties. ABN AMRO creëert hiermee een flexibel platform voor de ontwikkeling van de ideeën, concepten en strategieën van morgen.

Circl is een geweldige showcase voor de mogelijkheden van circulair bouwen en duurzame innovaties. Ik ben trots dat wij hier aan meegeholpen hebben! - drs. Bas van Engelen, Managing director

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer te weten komen over het BREAAM-NL certificaat? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00