Baangerelateerde Investeringskorting (BIK regeling)

Voor wie?

Mkb en grootbedrijf

Uw voordeel?

Loonafdrachtvermindering van netto 1,8% of 3,9%

Subsidie aanvragen?

Vanaf 1 september 2021

Is uw bedrijf toe aan nieuwe bedrijfsmiddelen zoals machines, computersystemen of bedrijfswagens? Ontvang nu extra investeringsvoordeel via de nieuwe Baangerelateerde Investeringskorting (BIK-regeling). Alle investeringen vanaf 1 oktober 2020 tot en met 2022 kunt u opgeven voor extra investeringskorting, deze wordt verrekend met de loonheffing.

De regeling is een tijdelijke stimuleringsregeling zodat bedrijven blijven investeren tijdens de coronacrisis. Investeringen in duurzame en energiebesparende bedrijfsmiddelen zijn extra interessant omdat deze gecombineerd kunnen worden met andere regelingen zoals de EIA– en MIA-regeling. Bent u benieuwd hoe u deze regeling optimaal kunt benutten? Neem contact op, onze specialisten berekenen vrijblijvend uw voordeel.

Bereken mijn BIK-voordeel

Voorwaarden BIK subsidie

  • Voor alle investeringen sinds 1 oktober 2020 tot en met 2022;
  • Er is € 4 miljard budget beschikbaar voor de BIK-regeling;
  • Bij investeringen tot € 5 miljoen per kalenderjaar krijgen bedrijven een loonafdrachtvermindering van netto 3,9% van het investeringsbedrag;
  • Bij investeringen boven € 5 miljoen krijgen bedrijven een loonafdrachtvermindering van netto 1,8% van het investeringsbedrag;
  • Voor alle aanvragen geldt daarnaast een ondergrens van € 1.500,- per bedrijfsmiddel en € 20.000,- per aanvraag.

Combineren maakt het lucratief

Vooral investeringen in duurzame en energiebesparende bedrijfsmiddelen worden door de BIK extra interessant, omdat deze gestapeld kunnen worden met de EIA– en de MIA-regeling. Denk aan investeringen zoals: warmtepompen, adiabatische luchtkoelingsystemen, laadpalen, waterstofvoertuigen, HR-glas, energiezuinige ventilator, stoomdrogers, ketel of kachel gestookt met biomassa, elektrische ovens, infraroodpanelen, stoomrecompressie.

Voor kleinere investeringen door het mkb kan de BIK-regeling gecombineerd worden met de KIA-regeling Sommige bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsafrtrek (KIA). Dat is een aftrekpost op uw winst. Hoeveel u mag aftrekken is afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag in dat boekjaar. .

BIK regeling infographic

Aanvragen van de BIK regeling

Aanvragen kan vanaf 1 september 2021. De maximale doorlooptijd voor de afgifte van een BIK-verklaring nadat de aanvraag door RVO is ontvangen is 12 weken. Na ontvangst van de verklaring kunnen bedrijven de korting verrekenen met de loonheffing.

Benieuwd naar het voordeel voor uw investeringen? Breng alvast alle investeringen in kaart, dan zorgen onze specialisten dat u geen subsidie onbenut laat.

Bereken mijn BIK-voordeel
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wij berekenen vrijblijvend uw BIK-voordeel, vul het formulier in of neem direct contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00