Subsidies voor utiliteitsbouw

De utiliteitsbouw. Letterlijk vertaald betekent utiliteit ‘nut’. Met andere woorden betekent utiliteitsbouw dus alle bouwwerken die een bepaald nut hebben. Dit kan een maatschappelijk of commercieel nut zijn. Maar geen woonbestemming. Bent u van plan om een commercieel of maatschappelijk vastgoed, zoals een kantoor, bedrijfspand, winkel, school of museum te bouwen of te verduurzamen? Subsidies voor utiliteitsbouw ondersteunen u om uw energielabel te verhogen, hernieuwbare energie op te wekken of uw CO2-uitstoot te verminderen.

Subsidies voor het circulair bouwen en verduurzamen van commercieel vastgoed

Commercieel vastgoed is onroerend goed dat specifiek wordt gebruikt voor zakelijke of inkomsten genererende doeleinden. Enkele voorbeelden van commercieel vastgoed zijn:

  • Kantoorpanden
  • Winkelpanden
  • Restaurants en horeca
  • Industriële gebouwen (fabrieken, distributiecentra, magazijnen etc.)
  • Entertainmentcomplexen (bioscopen, theaters, recreatiecentra etc.)

Voor commercieel vastgoed zijn ook tientallen subsidies beschikbaar. Belangrijke subsidies voor verduurzaming zijn bijvoorbeeld de SDE++ en de fiscale maatregelen zoals de EIA subsidie, MIA subsidie en een BREEAM-NL certificaat.

De mogelijkheden voor maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijk vastgoed is een verzamelnaam voor een gebouw of terrein met een publieke functie op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, welzijn, maatschappelijke opvang en (medische) zorg. Voorbeelden van het soort subsidies voor maatschappelijk vastgoed zijn:

  • Subsidies voor zorginstellingen: deze subsidies zijn gericht op het bevorderen van de ontwikkeling of verbetering van faciliteiten zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen of andere zorgvoorzieningen.
  • Subsidies voor onderwijsgebouwen: deze subsidies stimuleren de bouw of modernisering van scholen, hogescholen, universiteiten of andere onderwijsfaciliteiten.
  • Subsidies voor rijksmonumenten: deze subsidies worden verstrekt om de kosten van onderhoud, restauratie, herbestemming of verduurzaming van erkende rijksmonumenten te helpen dekken. Ze kunnen variëren afhankelijk van het type monument, de staat van het gebouw en de werkzaamheden.
  • Subsidies voor overheidsgebouwen: deze subsidies stimuleren bijvoorbeeld energie-efficiëntie en het verminderen van de CO2-uitstoot. De subsidies kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van isolatie of het upgraden van verouderde installaties.

Een belangrijke subsidie voor maatschappelijk vastgoed is de DUMAVA. Eigenaren van maatschappelijk vastgoed kunnen subsidie ontvangen om hun vastgoed te verduurzamen, denk hierbij aan het investeren in energieadvies, een energielabel of verschillende verduurzamingsmaatregelen.

Optimaliseer uw subsidiemogelijkheden voor utiliteitsbouw met Hezelburcht

Al meer dan 25 jaar biedt Hezelburcht optimale subsidieondersteuning. Benieuwd naar alle beschikbare subsidies voor utiliteitsbouw? Onze specialisten kijken graag naar al uw subsidiemogelijkheden om uw innovatieve projecten te realiseren. Neem contact op en plan een vrijblijvend adviesgesprek in!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00