DUMAVA subsidie

Voor wie?

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed

Voor wat?

Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed

Budget

€ 190 miljoen

Subsidie aanvragen?

Van 3 juni t/m 31 oktober 2024

Advies over DUMAVA

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun vastgoed graag willen verduurzamen. Subsidie aanvragen kan vanaf 3 juni 2024. Binnen deze oproep is er in totaal € 237,5 miljoen budget beschikbaar, waarvan 30% bestemd is voor losse maatregelen (€ 71 miljoen) en 70% voor integrale projecten (€ 166 miljoen).

DUMAVA subsidie voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed

DUMAVA is een regeling die eigenaren van maatschappelijk vastgoed stimuleert om op korte termijn stappen te maken om hun gebouwen te verduurzamen. Denk hierbij aan de verduurzaming van scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten. U kunt subsidie krijgen voor bijvoorbeeld energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen. Welke maatregelen allemaal in aanmerking komen leest u terug in de Maatregelenlijst DUMAVA. Vanaf 2024 keert de regeling jaarlijks terug.

Voor wie is DUMAVA subsidie?

U komt in aanmerking als uw vastgoed eigendom is van een maatschappelijke instelling binnen de sectoren:

  • Decentrale overheid;
  • Onderwijs;
  • Zorg;
  • Cultuur;
  • Rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument dat geen woonhuis is
  • Religieuze instellingen
  • Overige gebouwen met een publieksfunctie

Let op: bent u eigenaar van een maatschappelijk vastgoed binnen de sportsector? Dan komt u niet in aanmerking voor DUMAVA, maar mogelijk wel voor de subsidieregeling BOSA.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Tot 2030 is het totale budget € 1,9 miljard. Uw subsidiebijdrage hangt af van of u kiest voor het uitvoeren van (1, 2 of 3) verduurzamingsmaatregelen, óf voor een integraal verduurzamingsproject.

1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen     Integraal verduurzamingsproject
De subsidie is 20% van de projectkosten. De subsidiekosten zijn minimaal € 5.000 en maximaal € 1,5 miljoen. De subsidie is 30% van de projectkosten. De minimale subsidiekosten voor een integraal verduurzamingsproject zijn € 25.000 en maximaal € 1,5 miljoen. Dit houdt in dat uw minimale projectkosten € 83.333 zijn. Wanneer wordt voldaan aan de renovatiestandaard betreft de subsidie 40% van de projectkosten.
Voor energieadvies kunt u een subsidie krijgen van 20% van de kosten. Het laten opstellen van een energieadvies, portefeuilleroutekaart of DuMo-advies is verplicht. De subsidie voor energieadvies is 30% van de kosten. Het laten opstellen van een Maatwerkadvies, Integraal Breeam-NL, GPR Gebouw of DuMo-advies is verplicht.
De subsidie voor een energielabel is 20% van de kosten. De subsidie voor een energielabel is 30% van de kosten.

Verken de mogelijkheden van DUMAVA

Heeft deze subsidieregeling uw interesse gewekt in het verduurzamen van uw maatschappelijk vastgoed? Ontdek dan de mogelijkheden van DUMAVA. Onze duurzaamheidsspecialisten zoeken graag uit of uw projectidee in aanmerking komen voor deze of andere interessante subsidieregelingen. Neem hiervoor contact op via het formulier onderaan deze pagina of bel direct naar 088 495 20 00.

Gerelateerd

contact

Advies nodig over DUMAVA? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: