Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Voor wie?

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed

Voor wat?

Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed

Budget

€ 150 miljoen

Subsidie aanvragen?

Vanaf 3 oktober 2022 t/m 31 december 2023

Advies over DUMAVA

De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun vastgoed graag willen verduurzamen. Subsidie aanvragen kan vanaf 3 oktober 2022 tot en met 31 december 2023. Lees hier alles wat u moet weten over DUMAVA:

DUMAVA voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed

DUMAVA is een regeling die eigenaren van maatschappelijk vastgoed moet stimuleren om op korte termijn stappen te maken om hun gebouwen te verduurzamen. Denk hierbij aan de verduurzaming van scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten. U kunt subsidie krijgen voor bijvoorbeeld energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen. Welke maatregelen allemaal in aanmerking komen leest u terug in de Maatregelenlijst DUMAVA.

Voor wie is deze regeling interessant?

U komt in aanmerking als uw vastgoed eigendom is van een maatschappelijke instelling binnen de sectoren:

  • Decentrale overheid;
  • Onderwijs;
  • Zorg;
  • Cultuur;
  • Rijksmonument dat geen woonhuis is
  • Religieuze instellingen
  • Overige gebouwen met een publieksfunctie

Let op: bent u eigenaar van een maatschappelijk vastgoed binnen de sportsector? Dan komt u niet in aanmerking voor DUMAVA, maar mogelijk wel voor de subsidieregeling BOSA.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

De subsidiebijdrage hangt af van of u kiest voor het uitvoeren van (1, 2 of 3) verduurzamingsmaatregelen, óf voor een integraal verduurzamingsproject.

1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen     Integraal verduurzamingsproject
De subsidie is 30% van de projectkosten. De subsidiekosten zijn minimaal € 5.000 en maximaal € 2,5 miljoen. Uw minimale projectkosten zijn hierdoor € 16.666.De subsidie is 30% van de projectkosten. De minimale subsidiekosten voor een integraal verduurzamingsproject zijn € 25.000 en maximaal € 2,5 miljoen. Dit houdt in dat uw minimale projectkosten € 83.333 zijn.
Voor energieadvies kunt u een subsidie krijgen van 50% van de kosten. Het laten opstellen van een energieadvies, portefeuilleroutekaart of DuMo-advies is verplicht.De subsidie voor energieadvies is 50% van de kosten. Het laten opstellen van een Maatwerkadvies, Integraal Breeam-NL, GPR Gebouw of DuMo-advies is verplicht.
De subsidie voor een energielabel is 50% van de kosten.De subsidie voor een energielabel is 50% van de kosten.

Verken de mogelijkheden van DUMAVA

Heeft deze subsidieregeling uw interesse gewekt in het verduurzamen van uw maatschappelijk vastgoed? Ontdek dan de mogelijkheden van DUMAVA. Onze duurzaamheidsspecialisten zoeken graag uit of uw projectidee in aanmerking komen voor deze of andere interessante subsidieregelingen. Neem hiervoor contact op via het formulier onderaan deze pagina of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Advies nodig over DUMAVA? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: