Wijzigingen DUMAVA regeling: geef uw mening

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun vastgoed willen verduurzamen. Per 1 april 2024 opent er een nieuwe aanvraagronde voor deze regeling. Het geplande subsidieplafond is €237,5 miljoen en subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 december 2024. Bij de nieuwe openstelling wordt ook een aantal wijzigingen in de regeling doorgevoerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) is een internetconsultatie gestart met als doel het ophalen van input over de geplande wijzigingen, zodat deze definitief kunnen worden gemaakt. De belangrijkste voorgestelde wijzigingen leest u hieronder.

Voorgestelde wijzigingen DUMAVA

De beoogde wijzingen in de regeling moeten het tempo van de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed verhogen en de doeltreffendheid hiervan vergroten. Om dit doel te bereiken zijn de volgende wijzigingen gepland:

  • Het subsidiepercentage voor losse maatregelen gaat omlaag: van 30% naar 20%;
  • Het subsidiepercentage voor integrale maatregelen kan oplopen tot 40%. Dit is afhankelijk van het aantal labelsprongen dat wordt behaald. Eerder was dit maximaal 30%;
  • 70% van het totale budget (€ 166,25 miljoen) is voor integrale renovaties;
  • Het maximale subsidiebedrag per aanvrager gaat omlaag (van € 2,5 miljoen naar € 1,5 miljoen), zodat nog meer aanvragers subsidie kunnen ontvangen;
  • Er zijn meer mogelijkheden om met de subsidie te investeren in energieopslag;
  • Maatregelen met een korte terugverdientijd verdwijnen van de maatregelenlijst.

Zo moet het voor eigenaren interessanter worden om met integrale renovaties naar de renovatiestandaard te renoveren. Ook kunnen, door de verlaging van het subsidiepercentage voor losse maatregelen, meer partijen subsidie ontvangen.

Denk mee over DUMAVA

Wilt u zelf alle wijziging nog eens doornemen? Of wilt u meedenken over de voorgestelde wijzigingen? Dan kunt u tijdens de internetconsultatie die loopt van 13 november tot en met 28 december 2023 alle wijzigingen inzien en een reactie achterlaten.

DUMAVA aanvragen in 2024?

Gaat u uw maatschappelijk vastgoed in 2024 verduurzamen en wilt u een aanvraag indienen? Dat kan vanaf 1 april 2024. Benieuwd of uw organisatie in aanmerking komt en heeft u advies en hulp nodig bij het schrijven en indienen van een succesvolle subsidieaanvraag? Onze specialisten hebben veel ervaring met DUMAVA-aanvragen en staan klaar om u te helpen. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

DUMAVA subsidie
Gerelateerde subsidie DUMAVA subsidie
De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maa...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00