DUMAVA vanaf 18 september 2023 open voor aanvragen

De datum voor de DUMAVA openstelling is bekend: 18 september 2023. De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun vastgoed graag willen verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduurzaming van scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten (dat geen woonhuis is). In totaal is er € 190 miljoen budget beschikbaar.

DUMAVA vanaf 18 september open voor aanvragen

U kunt DUMAVA vanaf 18 september 2023 aanvragen voor bijvoorbeeld energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen voor uw maatschappelijk vastgoed. Vraagt u DUMAVA deze ronde niet aan? Geen zorgen, vanaf 2024 keert de DUMAVA regeling jaarlijks terug. Tot 2030 is het totale budget € 1,9 miljard.

Verwachte wijzigingen DUMAVA in 2023

In april en mei van dit jaar vond de internetconsultatie plaats. De resultaten van deze consultatie worden op dit moment beoordeeld. De belangrijkste voorgestelde wijzigingen ten opzichte van 2022 zijn:

  • Er is € 133 miljoen gereserveerd voor aanvragen van € 500.000 en meer, en € 57 miljoen voor aanvragen onder de € 500.000;
  • Aanvragers van integrale projecten worden gestimuleerd om direct naar de renovatiestandaard te renoveren. Aanvragers die deze ambitie in hun projectplan opnemen, kunnen subsidie aanvragen tot 35% van de projectkosten;
  • Scouting, muziekverenigingen en – stichtingen komen in aanmerking voor subsidie;
  • Zijn er meer aanvragen dan budget? Dan kunt u op de dag dat het budget op raakt tot 17:00 uur subsidie aanvragen.

Op deze pagina maken we alle definitieve wijzigingen bekend.

Subsidie aanvragen met Hezelburcht

Zorg er met de specialisten van Hezelburcht voor dat uw aanvraag in orde is en u optimaal gebruik maakt van de subsidie. Onze specialisten hebben veel kennis over en ervaring met de DUMAVA regeling. Neem contact op voor meer informatie!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00