Gewijzigde openstelling subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

De subsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) helpt eigenaren van maatschappelijk vastgoed bij het investeren in verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamen van gebouwen is namelijk een belangrijke stap om energieverbruik te verlagen en daarmee de klimaatdoelstellingen te behalen. De oorspronkelijke aanvraagronde is eerder gesloten omdat het budget overvraagd was. De nieuwe ronde van DUMAVA gaat in september 2023 open met een nieuw budget van € 190 miljoen.

Voor wie is DUMAVA?

DUMAVA is een subsidieregeling die vastgoedeigenaren ondersteunt om hun gebouwen te verduurzamen. U kunt subsidie ontvangen voor bijvoorbeeld het krijgen van energieadvies, een energielabel en andere verduurzamingsmaatregelen. U kunt als vastgoedeigenaar DUMAVA aanvragen als uw vastgoed eigendom is van een maatschappelijke instelling binnen de volgende sectoren:

  • Decentrale overheid: zoals een gebouw met een publieke functie dat eigendom is van de gemeente, provincie of waterschap;
  • Onderwijs: zoals gebouwen van een basisschool, middelbare school, universiteit, mbo- of hbo-instelling;
  • Zorg: zoals een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis. U moet hiervoor in bezit zijn van een SBI-code;
  • Cultuur: zoals een poppodium, kunstcollectief of theater. Het hebben van een Culturele ANBI-status is een vereiste;
  • Rijksmonument dat geen woonhuis is: zoals een museum waarvan het gebouw is ingeschreven in het rijksmonumentenregister;
  • Religieuze instellingen: zoals een moskee of een kerk. U moet hiervoor in bezit zijn van een SBI-code.
  • Overige gebouwen met een publieksfunctie: zoals een stichting, vereniging, peuterspeelzaal, buurthuis of gemeenschapscentrum. U moet hiervoor in bezit zijn van een SBI-code.

DUMAVA subsidie in 2023

In totaal is er € 190 miljoen beschikbaar voor de DUMAVA subsidie. De subsidiebijdrage ligt aan of u kiest voor het uitvoeren van 1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen óf voor een integraal verduurzamingsproject. Hier vindt u wat beide keuzes opleveren. Vanaf september 2023 is de subsidieregeling open voor nieuwe aanvragen.

Let op: er vindt momenteel een internetconsultatie plaats op de gewijzigde regeling. Het kan dus zijn dat er nog iets wordt aangepast. In de loop van mei wordt alles bekend gemaakt. Houd hier de ontwikkelingen bij.

Ontdek de mogelijkheden van DUMAVA

Heeft u vragen over deze subsidieregeling of kunt u hulp gebruiken met het voorbereiden van een aanvraag? Onze specialisten hebben ruime kennis en veel ervaring in huis om u optimale subsidieondersteuning te bieden. Neem contact met ons op!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00