EKI B.V. / Papierfabriek Nijmegen

Het inzetten van duurzame alternatieven voor energie is vandaag de dag relevanter dan ooit, niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven en non-profitorganisaties. De specialisten van Hezelburcht helpen bij het waarmaken van duurzaamheidsambities. Zo hebben wij voor EKI B.V. (producent van rubber- en schuimproducten) en ‘Papierfabriek Nijmegen’ (evenementenlocatie) voor de investering in en realisatie van een zon-PV installatie (zonnepanelen) voor hun nieuwe bedrijfspand het businessplan mede ontwikkeld en aanbesteed.

ZonPV-installatie met gezond financieel rendement

Naast het zelf opwekken van duurzame energie, was het behalen van een gezond financieel rendement ook belangrijk binnen het project. Om deze doelstellingen te behalen heeft Hezelburcht bedrijfskundig en planmatig ondersteuning geboden bij de realisatie van de zon-PV installatie.

Volledige ondersteuning: subsidie- & projectmanagement

Hezelburcht heeft de volledige subsidieaanvraag verzorgd en ingediend binnen het SDE+ programma binnen de categorie zonne-energie. De indiening was zeer succesvol en leverde een prachtige subsidietoekenning op voor EKI B.V./Papierfabriek Nijmegen.

Aanvullend verzorgden onze specialisten het projectmanagement voor de ontwikkeling van de zon-PV installatie. Er is eerst een studie naar de technische en financiële randvoorwaarden uitgevoerd. Toen hieruit een positief advies naar voren kwam heeft Hezelburcht in samenwerking met ING Groenbank ondersteund bij de partnerselectie voor het zon-PV project door zeer scherp de casus neer te leggen bij de verschillende aanbieders. Dankzij onze kennis en ervaring aan zowel de ontwikkel- als de investeerderskant, heeft EKI B.V./Papierfabriek Nijmegen dit project succesvol kunnen opstarten.

Er liggen nu zes voetbalvelden aan zonnepanelen op het bedrijf: de grootste installatie van Nijmegen! Met de installatie kunnen twee bedrijven en maar liefst 800 inwoners van groene stroom worden voorzien.

ZonPV-installatie afbeelding

Dankzij zonnepanelen ook groenfinanciering voor verbouwing

Parallel aan de projectontwikkeling, heeft Hezelburcht in samenwerking met ING Groenbank een aanvraag voor groenfinanciering verzorgd voor de grootschalige verbouwing van het pand. De PV-installatie maakte dat het bestaande industriële complex toch energieneutraal geëxploiteerd kan worden. Genoeg voor een zeer aantrekkelijke groenfinanciering!

De expertise van Hezelburcht

Het duurzaamheidsteam binnen Hezelburcht streeft naar het tegengaan van klimaatverandering. Dit doen we door subsidies te verbinden aan projecten met een positieve impact op het klimaat. Wij koppelen de strategieën en ambities van organisaties aan de beleidslijnen van overheden.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00