Verbeter de gezondheidszorg met Innovative Health Initiative (IHI)

Het Innovative Health Initiative (IHI), de opvolger van Innovative Medicines Initiative (IMI), is een samenwerkingsverband tussen de Europese Unie (EU) en Europese farmaceutische partners. Daar waar de focus eerst op ziektezorg lag is deze nu verschoven naar gezondheidszorg. Hierbinnen komt aandacht voor ziektepreventie, diagnostiek, (gepersonaliseerde) behandelingen, en ziektebeheer. Er wordt een budget van € 2,4 miljard vrijgemaakt voor projecten gericht op veiligere en effectievere gezondheidsmiddelen of -oplossingen die de onvervulde behoeften op het gebied van volksgezondheid beantwoorden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier meer over deze opvolger:

Voor wie is Innovative Health Initiative interessant?

Bij gezondheidsonderzoek en -zorg zijn steeds meer verschillende sectoren betrokken. Door projecten te steunen die deze sectoren samenbrengen, wordt er een beter geïntegreerde benadering van de gezondheidszorg mogelijk gemaakt. Organisaties zoals universiteiten, onderzoeksorganisaties, patiëntenorganisaties, kleine en middelgrote ondernemingen (mkb’ers) en middelgrote bedrijven kunnen een IHI subsidieaanvraag indienen. Belangrijk is wel dat u uw project uitvoert met een consortium bestaande uit minimaal 3 onafhankelijke entiteiten uit verschillende EU lidstaten of geassocieerde landen.

Doelstellingen van het Innovative Health Initiative

Er zijn twee belangrijke doelstellingen waaraan uw project een waardevolle bijdrage kan leveren:

  • het vertalen van gezondheidsonderzoek en innovatie in voordelen voor patiënten en de samenleving; en
  • ervoor zorgen dat Europa voorop blijft lopen op het gebied van interdisciplinair, duurzaam, patiëntgericht gezondheidsonderzoek.

Bent u bezig met het ontwikkelen van een doeltreffende innovatie gericht op bijvoorbeeld preventie, diagnose of behandeling? En sluit dit project goed aan bij een focusgebied met een onvervulde behoefte aan volksgezondheid? Dan is subsidie aanvragen vanuit het IHI welllicht interessant voor u!

Meer informatie over IHI? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Voorgestelde thema’s voor projecten

Het programma zal bestaan uit single-stage calls en two-stage calls. Naar verwachting worden de volgende thema’s opgenomen in de eerste calls:

Single-stage call

  • Innovatieve patiëntgerichte zorgtrajecten voor patiënten met neurodegeneratieve ziekten en comorbiditeiten;
  • Next generation beeldvorming en image-guided diagnose en therapie in kankerpatiënten;
  • Precisie-oncologie: innovatieve patiëntgerichte, multimodale therapieën tegen kanker;
  • Toegang tot en integratie van heterogene gezondheidsgegevens voor een betere gezondheidszorg in gebieden met grote onvervulde volksgezondheidsbehoeften.

Two-stage call

  • Nieuwe instrumenten voor de voorspelling, preventie en monitoring van cardio-metabole ziekten, inclusief secundaire manifestaties, om tijdig ingrijpen mogelijk te maken;
  • Versterking van de EU op het gebied van klinische ontwikkeling en innovatie: Geharmoniseerde methodologie om de toepassing van vroege haalbaarheidsstudies te bevorderen.

Belangrijke data om te noteren

De officiële lancering van zowel de eerste single-stage call als de two-stage call wordt verwacht in midden juni 2022. Volledige aanvragen voor de single-stage call en de eerste kortere aanvragen voor de two-stage call dienen ingediend te worden aan het einde van september 2022. De deadline voor de volledige aanvragen van de two-stage call zal eind februari 2023 zijn.

Let op: Voorgestelde thema’s en data zijn indicatief en kunnen dus nog gewijzigd worden.

Advies of ondersteuning nodig bij uw Innovative Health Initiative aanvraag?

Wilt u een aanvraag indienen voor het IHI programma? Begin dan tijdig met het vinden van partners en het voorbereiden van uw IHI-aanvraag! Onze specialisten ondersteunen u graag bij het schrijven van uw aanvraag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Innovative Health Initiative (IHI)
Gerelateerde subsidie Innovative Health Initiative (IHI)
Het Innovative Health Initiative (IHI) is de opvolger van Innovative Medicines Initiative (IMI). Ook...Lees verder

contact

Verken samen met een specialist de subsidiemogelijkheden van Innovative Health Initiative! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking:

Spar met een specialist over IHI!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00